Drew Holcomb & the Neighbors - Souvenir (Waardering Muziekwereld)

Drew Holcomb & The Neighbors - Souvenir

Voor Amerikaan, zanger en gitarist Drew Holcomb heeft muziek een geneeskrachtige werking. De dood van zijn broer, die in 1999 vlak voor zijn 14e verjaardag overleed, dreef Drew naar de muziek. Hij luisterde naar de meest uiteenlopende muziek, van Radiohead, Bob Dylan, Pearl Jam, Otis Redding tot Bob Marley, The Temptations, Tom Petty en Rage Against The Machine. Zijn slaapkamer werd zijn toevluchtsoord en de gitaar zijn beste vriend. Tegen de tijd dat Drew zijn collegestudies startte, bezat hij reeds genoeg kennis om eigen songs te schrijven. In 2005 vormde hij Drew Holcomb And The Neighbors, die inmiddels met Souvenir reeds aan een tiende album toe zijn.

Het luisteren naar de meest diverse muziek heeft zeker een grote en goede invloed gehad op de ontwikkeling van Drew’s muzikale smaak. Zo refereert opener The Morning Song naar het werk van Ryan Adams, waarna California upbeat rockend, met prima gitaar- en mondharmonicawerk, de Golden State eert. Het daarop volgende Fight For Love, met stevige gitaren en mondharmonica, geeft de band’s visie op het door elkaar geschudde Amerikaanse politieke landschap weer, waarna het tijd wordt voor enige intimiteit. Die krijgen wij met het intrigerende, op akoestische gitaar drijvende, Rowdy Heart, Broken Wing om daarna een ander muzikaal palet te verkennen. Loops en samples zijn namelijk de basis voor New Year, waarna het geweer andermaal van schouder wisselt met de door piano gestuurde ballade Sometimes dat naar het einde toe lichtjes de psychedelische toer opgaat. In schril contrast hiermee staat dan weer het countryachtige, vrolijke Mama’s Sunshine, Daddy’s Rain dat zonder meer de prijs van ‘origineelste’ lovesong mag binnenhalen. De mondharmonica introduceert het folky Postcard Memories en zet meteen onze verbeelding aan het werk. En wie dacht alles gehoord te hebben wat deze band in zich heeft, slaat de plank volledig mis. Afsluiten doen Drew en zijn kompanen subliem met het ingetogen en misschien wel mooiste nummer Wild World.

Souvenir is een zeer gevarieerd album geworden dat bovendien Holcomb’s vakmanschap als singer/songwriter en bandleider prachtig portretteert.. 

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/drew-holcomb-and-the-neighbors-souvenir

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 augustus 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex