Diana Rein - Long road  (Waardering Muziekwereld)

Diana Rein - Long road

Diana Rein is zonder enige twijfel één van de grootste muzikale talenten die we de laatste jaren al mochten ontdekken. De in Roemenië geboren en in Chicago getogen artieste heeft nu met Long Road haar tweede album uitgebracht. Naast uitstekende zangeres, is de dame ook een rastalent als songwriter, alle twaalf nummers zijn van haar hand. En of dat nog niet genoeg is heeft ze ook nog alle gitaar- en baspartijen voor haar rekening genomen, het gebruik van de EZ Drummer mag trouwens ook aan haar toegeschreven worden.

Ze begon met gitaarspelen in 2005, geïnspireerd door een DVD van Stevie Ray Vaughan, een invloed die je wel kan ontwaren op deze plaat. Door haar fans wordt ze omschreven als The Six String Siren en als je de opener, tevens titelnummer van de plaat hoort is, dat niet verrassend te noemen. De schitterende bluesballade, met a-capella intro, kent glasheldere zang en sublieme gitaarsolo’s. Het verdraaid straffe, stevige Wild One heeft een schitterende gitaarriff, drijvend op een ratelende baslijn en is zondermeer een parel in dit genre.

Een uitstekende zangeres schreven we bij inleiding, maar ook van haar talent op de gitaar zijn we zwaar onder de indruk. Livin’ Loud mag dan wat trager van ritme uitvallen, haar solo op de snaren is hemels. Je zal geheid aan Hendrix denken bij beluistering hiervan. Green Light,  Come Back Home en Down Down Down zijn stomende, rockende nummers waar SRV nooit ver weg is en waar deze dame indrukwekkend weet uit te halen! De ballades op deze plaat zijn van hetzelfde duizelingwekkende niveau als de stevige nummers. Naast de opener is Don’t Walk Away evenzeer een passievol gebracht, hemelsmooie smeekbede. Rebel With A Cause is alweer zo’n aanstekelijk nummer met zwoele, verleidelijke zangpartij en imponerend snarenwerk, terwijl The Real Thing een eerder funky rockende groove krijgt toebedeeld. De fantastische riff in Done Me Dirty en de opnieuw heerlijke solo ten spijt kunnen we toch niet nalaten meermaals aan Come Together van The Beatles te denken bij beluistering van deze song. Het melancholische Wicked laat Diana’s fantastische stem een hoofdrol krijgen en haar jankende, haast wenende en oh zo mooie gitaarsolo onderstreept het verdriet en spijt dat in het karakter van het nummer overheerst. Ondanks het feit dat Diana ook aandacht heeft voor haar teksten, iets wat wij steeds weten toe te juichen en zeker in dit rockende genre, kan zij evengoed instrumentaal imponeren. Op het afsluitende Peace weet enkel haar Fender evenzeer de luisteraar te raken. Het nummer werd geschreven na de dood van haar geliefde hond en zal niemand onberoerd laten.

Long Road is een sublieme plaat van een dame met ongebreideld talent!

Auteur: Luc Meert

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 11 september 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex