Devon Sproule - The gold string (Waardering Muziekwereld)

Devon Sproule - The gold string

Sproule, van 1982, groeide vrij op bij hippieouders in Kingston, Ontario, Canada, en verbleef later in de Twin Oaks Community in Virginia. Nu woont ze in Stoney Point, Virginia, met haar partner, muzikant/producer/mixer Paul Curreri. Die vrije gedacht van leven vind je ook terug in haar nummers. Vanaf haar tienerjaren schreef ze al songs, steeds op zoek naar nieuwe wegen en andere benaderingen van haar bluesy indie-folk, uiteindelijk culminerend in The Gold String, haar nieuwe album na vier jaar stilte.

Het is haar meest complete, alle nummers hebben hun eigen, unieke karakter en vormen samen een fraai geheel. Ze blijkt geen enkele moeite te hebben met haar tijdloze folk te injecteren met subtiele popelementen en daarnaast jazzinvloeden. Ze is dan ook bijzonder inventief en akkoorden en haar indrukwekkende composities verrassen continu. De delicate constructies en melodieŽn werken verrassend goed. De opnames vonden plaats op diverse Canadese locaties, in Yukon, Ontario, Nova Scotia en de Schotse Shetland Islands onder Curreriís bezielende begeleiding. Verder krijgt ze hulp van zoín dozijn bevriende muzikanten op gitaar, bas, drums, synthesizer, trombone en vocalen. Enkele hoogtepunten zijn het sterke melodische The Trees At Your Momís en het schitterend gezongen titelnummer, verbluffend in zijn verbeeldende teksten en eindigend in zachte synthesizertonen. Een relaxte jazzy gitaarsound luistert Drawing Circles op 

Sproule heeft een schitterend album gerealiseerd met een unieke, gevoelige visie en poŽtische intensiteit, dicht bij haar persoonlijkheid en vrije gedachte.

Auteur: Henk Rijkenbarg

Bron: Popmagazine Heaven, nr. 5/2017

Website: www.popmagazineheaven.nl

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 29 oktober 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex