Dear Mr. Man - One way  (Waardering Muziekwereld) 9

Dear Mr. Man - One way

Het op 4 juli j.l. uitgebrachte One Way is het tweede album van de new-vintage-soul formatie Dear Mr. Man uit Arnhem. De vier bandleden zijn inmiddels al weer zo’n vier jaren samen, nadat ze elkaar hadden leren kennen tijdens hun studie aan The Zwolle College Of Music. Het album One Way werd volledig door de band zelf geproduceerd

Popmagazine Oor bestempelde Dear Mr. Man onlangs als een kruisbestuiving tussen Wild Romance en Tower Of Power. Ik kan mij daarin wel enigszins vinden, maar Dear Mr. Man heeft ontegenzeglijk een heel eigen sound en naar mijn mening nog meer te bieden dan de twee door Oor genoemde bands, waarbij in een flink aantal van de elf tracks Raoul van Herpen op het Hammond orgel nadrukkelijk zijn stempel drukt. Hoewel het ‘funky jaren 70-gevoel’ tijdens de beluistering van One Way bij vlagen om de hoek kwam kijken, zijn het best wel zeer eigentijdse nummers met de rauwe sound van de reeds eerder gememoreerde Hammond en de vette stem van leadzanger Bas Janssen.

Zonder de overige prima tracks op dit evenwichtige album onder te waarderen zijn de titeltrack One Way (met Bas Janssen á la Curtis Mayfield!), het funky Perfect Getaway met een geweldige Van Herpen op Hammond, Endless Curiosity waar Van Herpen opnieuw schittert, alsmede de mooie ballad Come Around voor mij de prijsnummers.

De afgelopen weken is One Way uitgegroeid tot één van de meest door mij beluisterde albums en dat is natuurlijk al een goed teken, zo tussen het grote dagelijks aanbod van releases. Aangezien Bas Janssen zo vriendelijk was de tracks als WAV files via Wetransfer naar mij te zenden, was ik bovendien in de gelegenheid het album te beluisteren via mijn highend apparatuur. Hierbij kon ik vaststellen dat de productie en opnamekwaliteit van zeer hoog niveau zijn. Dit in samenhang met een zeer aangenaam soulvol geluid van vier talentvolle muzikanten van vaderlandse bodem kon niet anders dan leiden tot een hoge cijferwaardering van One Way! Via een e-mail heb ik de bandleden van Dear Mr. Man al de ‘eervolle’ benoemingen van cd van de week en Artiest van de Maand (augustus) op Muziekwereld in het vooruitzicht gesteld. Dit album kan ik warm aanbevelen bij iedere soulliefhebber.

Het album is hier te beluisteren: 

https://itunes.apple.com/nl/album/one-way/id1012593327

https://open.spotify.com/album/0chSHeph5bGvfCEz1bG4i0

Dear Mr. Man heeft ervoor gekozen One Way uitsluitend digitaal uit te brengen. Ik kan me voorstellen dat lezers na het lezen van deze recensie en digitale beluistering het album graag willen aanschaffen. Dat kan via bovenvermelde link naar iTunes.

Dear Mr. Man bestaat uit:

Bas Janssen - Lead Vocals.
Tobias Kerkhoven - Guitar & Vocals.
Raoul van Herpen - Hammond, Bass-Keys, Wurlitzer, Clavinet

Nicky Jurgens - Drums & Vocals.

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 4 augustus 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex