David Massey - Late winter light  (Waardering Muziekwereld) 8

David Massey - Late winter light

Naast zijn dagelijkse bezigheden in een advocatenkantoor in Washington klimt David Massey regelmatig op de plaatselijke clubpodia van DC om daar zijn songs voor te stellen. Dat verhalende songwerk komt sporadisch op langspelers terecht.

Zo ontdekken we op de opvolger van Until The Day Is Done wederom negen tracks die hij samen met zijn vertrouwde vrienden Jay Byrd op gitaar en bassist/ producer Jim Robinson in zijn tot intieme studio omgebouwde kelder vastlegde. Onveranderlijke geflankeerd door melodische fingerpicking en harmonische achtergrondzang hangt Massey zijn verhalen op, observaties die in de buurt komen van John Prine, James McMurthry en andere illustere storytellers.

De dartele gitaarspinsels van Massey en Byrd worden aangevuld door de dobro van Fred Travers in Just Remain. Rio Lagarto beschrijft op accordeontonen van Jamie Santiago en de mandoline van Zan McLeod de bijzondere sfeer in de mangrove tussen de flamingoís en andere watervogels en de gemoedelijke sfeer in het plaatselijke vissersdorpje.

Massey hoeft overigens niet noodzakelijk op zoek naar inspiratie in exotische oorden. De titelsong,een melancholisch folkduet met Helen Hausman waarbij de viool de toon aangeeft en het met aanzwellende orgel en elektrische gitaar Nothing en het eveneens op wat ruime instrumentatie gebouwde Hanging On For The Holidays, een vermomde kerstsong, zijn daar fraaie voorbeelden van.

In een sober akoestisch kader komt het poŽtische songwerk van Massey nog beter uit de verf zoals het tedere Just Another Day illustreert en Same Old (New) Song een eenvoudige Ďhomemadeí opname die de intrinsieke klasse van deze nog steeds, geheel onterechte, parttime troubadour nog eens onmiskenbaar aantoont.

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Deeplink: http://www.writteninmusic.com/roots/david-massey-late-winter-light/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 februari 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex