David Graff - Supposed to fly  (Waardering Muziekwereld)

David Graff - Supposed to fly

Hoewel hij al meerdere decennia actief is als muzikant en als componist van muziek voor soundtracks van films en tv-series, is de Canadese singer-songwriter David Graff met zijn album Supposed To Fly pas aan zijn allereerste plaat van deze eeuw toegekomen. Zijn muzikale carrière begon hij lang geleden als drummer, maar eind jaren ’90 gaf hij er de brui aan en begon hij zich toe te leggen op een loopbaan in de wereld van de kunst als visueel artiest.

Het was zijn dochter Julia die hem begin 2017 kon overhalen om opnieuw eigen songs te schrijven voor een nieuw plaat die nu dus onder de titel Supposed To Fly op de markt is verschenen. Julia Graff speelt zelf ook mee op de dertien nummers op viool, mandoline, accordeon, piano en keyboards en ze nam eveneens de rol van co-producer van het album voor haar rekening, naast James Perrella. We krijgen dertien country- en Americanadeuntjes aangeboden op dit album dat in totaal in zeven verschillende studio’s werd opgenomen, van Vancouver via Bowen Island tot Nashville, Tennessee.

De openingstrack Blue vermengt blues en country in de sound van het nummer en de ‘old school’-countrymuziek speelt een hofdrol in de countryrocksongs Another Way To Hurt Me en Suzanne. Het talent en de kwaliteiten van David Graff als songschrijver komen op deze plaat een paar keer expliciet tot uiting bij songs als Watch Over The Ones I Love, de op werk van Jackson Browne lijkende albumtiteltrack Supposed To Fly of bij het wondermooie liefdesliedje The Only One I’ve Got. Verder valt er best te genieten van de klassieke countryballads Best Bar In Hell, van Each Little Kiss waarop John Ellis knap werk aflevert op pedal steel en van albumafsluiter Vapour Trail met Cindy Fairbank excellerend op orgel. Tussendoor brengt David Graff ook nog een paar stevig rockende truckersongs met Home, I Love My Truck en het op de video te beluisteren nummer Tough City, waarop Dave Barber op zijn banjo speelt.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 januari 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex