Darling West - While I was asleep (Waardering Muziekwereld) 9

Darling West - While I was asleep

Darling West is een Noorse Americana-formatie uit Noorwegen, Oslo, bestaande uit Mari Sandvær Kreken, Tor Egil Kreken en Kjetil Steensnæs. Het uitbrengen van hun tweede album Vinyl And Heartache in 2017 betekende voor Darling West plotseling de internationale doorbraak. Zo werd het trio de gelegenheid geboden om te spelen op grote nationale en internationale festivals, zoals het Americana Fest in Nashville en bereikten ze bovendien de 'country charts' in de States. Ondertussen toerden ze ook met countryzanger Sam Outlaw en Lucinda Williams, bepaald niet de minsten in het countrygenre.

De opnamen voor hun derde album vonden reeds vorig jaar plaats (dus bijzonder snel na hun 2e album), maar de officiële release van While I Was Asleep is gepland voor 16 februari a.s.. Op 18 en 19 januari trad dit trio in Nederland op, onder andere op Eurosonic 2018 in Groningen, een platform voor jonge en nieuwe muzikanten. Het nieuwe album While I Was Asleep bestaat uit tien nieuwe nummers en geeft een beeld hoe harmonieus hun mix van Americana, country en folk wel kan klinken. De soms dromerige melodieën van Tor Egil Kreken en Kjetil Steensnæs in combinatie met de zuivere klankkleur van Mari Sandvær Kreken creëren muziek in zijn puurste vorm. Openen doet Darling West tamelijk opgewekt met het heerlijke After My Time, een nummer met perfecte samenzang waar Americana en folk bijzonder goed worden samengebracht. Nummers als Rollin' On en Traveller lijken in eerste instantie wat dromerig, maar leveren een heerlijke samenzang op, zoals we die kennen uit de beginperiode van Paul Simon en Art Garfunkel. Op Better Than Gold, Ballad Of An Outla' en How I Wish laat Darling West duidelijk horen dat hun internationale ervaring vruchten heeft afgeworpen.

 Stuk voor stuk zijn alle tien nummers kanshebbers om als single te worden uitgebracht, wat alleen al om die reden de kwaliteit van While I Was Asleep extra onderstreept. Absolute aanrader voor liefhebbers van americana, dit album!

Auteur: Fred Pach

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 11 februari 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex