Daniel Roos - Blues child (Ep)  (Waardering Muziekwereld)

Daniel Roos - Blues child (ep)

Hoewel ongebruikelijk om ep’s te recenseren op Muziekwereld, maak ik graag een uitzondering voor Daniel Roos.

In tegenstelling wat je zou verwachten, heeft de muziek op Blues Child niet met blues te maken. Daniel Roos is een zanger/pianist/songwriter die – onder andere als inspiratiebron de muziek van Billy Joel – een eigentijdse mix brengt van soulvolle popballads. De vijf nummers zijn vakkundig gearrangeerd en bieden ondanks de korte totale speelduur een prima inzicht in het muzikale talent van Daniel Roos: uitstekend pianospel in combinatie met een soulvol stemtimbre.

Daniel Roos is een vaderlands artiest voor de muziekliefhebbers van Engelstalige ballads om goed op het muzikaal netvlies te houden. Ik kijk nu al uit naar een toekomstig album met langere tijdsduur.

 

Biografie:

Daniel Roos (1987) is zanger, pianist en songwriter en groeide op in Gorinchem. Geďnspireerd door artiesten als Billy Joel, Ray Charles en Stevie Wonder maakt hij een eigentijdse mix van soulvolle popmuziek, blues en ballades. Daniel komt uit een muzikale familie. Twee ooms waren zanger en toetsenist van beroep en zijn vader had ooit een achtergrondmuziekbedrijf. “Door de stapels achtergrondbandjes op zolder raakte ik als kind geďnteresseerd in muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Het keyboard in de hoek van de woonkamer deed de rest...”

De afgelopen jaren maakte Daniel al muziek met verschillende formaties en voor theaterproducties. Zo is hij de muzikaal begeleider van de Haagse cabaretier Sjaak Bral tijdens zijn oudejaarsconferences. Ook bracht hij in eigen beheer twee albums uit: A New Time en live cd/dvd Inmusication met een registratie van een zelfgeschreven muzikale theatershow.

In januari komt Daniels eerste EP uit, genaamd Blues Child. De EP bevat vijf nieuwe nummers die zijn geschreven en opgenomen in zijn eigen homestudio. Daniel heeft de productie en uitvoering van de nummers geheel voor eigen rekening genomen. “Ik werk altijd graag met mensen samen maar wilde een keer iets maken dat compleet uit m’n eigen hoofd en hart komt. Ik heb geprobeerd hiermee zoveel mogelijk kanten van mezelf te laten horen. Zo beleef ik veel plezier aan het opnemen van achtergrondkoortjes en bouw ik m’n arrangementen graag op. Wat dat betreft is een liedje als een schilderij: in een paar minuten kan je de schets neerzetten maar in het opnameproces kun je het vervolgens inkleuren en lagen toevoegen, zodat de muziek niet alleen het verhaal draagt maar ook vertelt. Maar uiteindelijk ben ik toch vooral zanger, pianist en liedjesschrijver en hoop ik dat het me met deze EP gelukt is om die kanten van mezelf goed te laten horen!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanaf januari is de "Blues Child" overal in de Benelux verkrijgbaar en als download via iTunes etc.
Je kunt de EP ook bestellen door € 6,95 (inclusief verzending!) over te maken op IBAN: NL49 INGB 0005 1403 32 tnv Roos Music en onder vermelding van je adres.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

All songs written and composed by Daniel Roos

All vocals, piano, keyboards, drum programming & percussion by Daniel Roos

Arranged, recorded, mixed and produced by Daniel Roos

Mastered by Ferry Verhoeve – Musictrades.nl

Distributed by DMI Records (NL)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 december 2013

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats