Daniel Roos - Catching waves (Waardering Muziekwereld) 8

Daniel Roos - Catching waves

Daniel Roos is een Nederlandse singer/songwriter en pianist. Zijn nieuwe album Catching Waves verschijnt eind deze week, zoín drie jaar na de release van zijn Ep Blues Child die hier goed werd ontvangen.

Met Catching Waves borduurt Roos voort op de hem bekende stijl met tien catchy popsongs. (Soul)pop(rock) en popballads houden elkaar prima in balans en het is prettig om te constateren dat de nummers opnieuw hoorbaar zijn geÔnspireerd door muziekinvloeden van Billy Joel, Elton John, Ray Charles en Stevie Wonder, om maar eens te refereren aan een aantal grootheden uit de popgeschiedenis.

Het album start pittig met Big City (Small Town Blues), niet zoals de titel doet vermoeden een bluesnummer maar een onvervalste rocksong. Het tweede nummer brengt ons met Who I Am meer richting het popgenre met een strak ritme. Rainy Night In Amsterdam is een prachtige ballad met een sterke tekst en ik moet bekennen dat ik Daniel Roos het liefst in deze stijl hoor zingen; zijn stem en mooi pianospel komen naar mijn mening het best tot zijn recht in dit soort nummers. Het is daarom fijn dat er tussen de volgende tracks nog vier andere mooie ballads aanwezig zijn: Catching Waves, Iíll Give The World, Memories & In Control en Take Me Back. In deze ballads doet Roosí stem inderdaad enigszins denken aan die van Joel en dat is natuurlijk geen verkeerd referentiekader.

Daniel Roos heeft een behoorlijk lange aanloop genomen voor zijn debuutalbum. Het resultaat mag er echter zijn. Het is duidelijk waarneembaar dat er heel veel aandacht is besteed aan de arrangementen en de productie.

Met Catching Waves levert Daniel Roos een uitstekend album af dat aantoont dat het wel snor zit met de Nederlandse popscene, of Rutte III er nu wel of geen subsidie voor over heeft. Een aanrader voor pure popliefhebbers.

Auteur: Fred Pach (Muziekwereld)

Gepubliceerd op Muziekwereld: 21 november 2017

Website

 

Terug naar Hoofdindex