Cyndi Harvell - Heartache & revolution   (Waardering Muziekwereld)  8

Cyndi Harvell - Heartache & revolution

Zangeres en songschrijfster Cyndi Harvell heeft haar roots in Athens,Georgia maar ze verhuisde een aantal jaren geleden naar Los Angeles, Californië om er haar droom als muzikante waar te gaan maken in de wereld van folk- en popmuziek.

Net als bij haar twee vorige platen “The Night Turned To Song” (2009) en “From The Echo” (2010) deed ze voor het nieuwe album nummer drie “Heartache & Revolution” opnieuw een beroep op producer Jim Greer, die zelf ook meespeelt op deze plaat als toetsenist. In de twaalf zelf gecomponeerde songs op deze cd gaat Cyndi Harvell verder op het vertrouwde patroon van haar vorige albums. Daarbij begeleidt ze zichzelf op akoestische gitaar en piano, zijnde de instrumenten die ze ook hanteert bij het componeren van haar liedjes. We krijgen ook nu weer catchy en vlot in het gehoor liggende folk- en popliedjes met een zuiderse inslag en handelend over de positieve en minder leuke levenservaringen die elk van ons wel eens kunnen meemaken. De algemene toon van de nummers blijft echter altijd positief en hoopgevend.

Zelf zegt ze 50 liedjes geschreven te hebben vooraleer over te gaan tot de selectie van de twaalf favoriete nummers die uiteindelijk deze nieuwe plaat hebben gehaald. Songtitels als “Flood” (zie video) en “Avalanche” wijzen op haar interesse voor desastreuze natuurfenomenen die eveneens als metafoor kunnen dienen voor wat er allemaal in relaties en in een mensenleven kan gebeuren. Maar ook de liefde in al haar variërende aspecten krijgt ruime aandacht in songs als “Burn The House Down”, het sterke “Another Way To Say Goodbye”, emo-song “Just About To Let Go” en de knap gebrachte albumtiteltrack “Heartache & Revolution”. Verder kunnen we ook “Moonsweeper”, het aanstekelijk ritmische “Backyard Dreams” en de sfeervolle countryballad “One Of These Days” als de absolute hoogtepunten op dit mooi verzorgde en evenwichtige album vermelden. Leuke plaat van een leuk ogende en sterk zingende Cyndi Harvell.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 augustus 2014

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats