Citizen K - III  (Waardering Muziekwereld) 8

Citizen K - III

Dat de Zweedse popmuzikant Klas Qvist van logica houdt en ook van niet te lang willen nadenken over een titel voor een nieuwe plaat, bewijst hij door zijn derde soloalbum simpelweg III te noemen. Klas Qvist is de man achter het pseudoniem ‘Citizen K’. In 2009 bracht hij zijn eerste soloplaat Meet Citizen K – Somewhere Up North uit, gevolgd in 2017 door een dubbelalbum “Second Thoughts”.

Op “III” biedt hij ons dertien nieuwe composities aan, songs waarin hij catchy pop- en rocksongs vermengt met geheel instrumentale nummers en harmonieuze liedjes in de sixties-stijl van ‘The Beach Boys’ en zelfs een vleugje ‘ABBA’ in zijn songs insluit. De instrumentale opener “Welcome Abroad” zet de luisteraar al meteen op het te verwachten muzikale pad van deze plaat.

‘Citizen K’ heeft de klassieke popsound van de Britse groepen uit de jaren ’70 en ’80 door de aderen stromen en ze beïnvloeden zijn eigen composities anno 2018 zeer sterk. Als multi-instrumentalist heeft hij de songs muzikaal breed aangekleed, daarbij voor enkele tracks af en toe geholpen door een paar andere Zweedse instrumentalisten.

Sfeervolle klankeffecten en leuke pop- en rockriffs krijgen we op “III” aangeboden in o.a. het aan Jeff Lynne’s formatie E.L.O. herinnerende “True Companions”, “Let This Be Love”, “Oceans Call”, de rockballads “Cancelled Flight” en “Piano In The Rain”, het sfeervolle “Once You Had”, pianotrack “How Are You Gonna Handle It?” en in het zeer genietbare “Radio Classic (No More Songs About Jetplanes, Please!)”.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 11 november 2018

Listen Tracks

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex