Christina Skjolberg - Come and get it   (Waardering Muziekwereld) 9

Christina Skjolberg - Come and get it

Christina Skjolberg is één van de meest opwindendste bluesrock gitaristen uit Noorwegen. Ze werd geboren op het eiland Sm(la, net buiten Kristiansund ten noordwesten van de Noorse kust. Reeds op jonge leeftijd raakte ze in de ban van blues en rock-’n-roll, en op haar 12e werd ze zowaar wild Jimi Hendrix’ muziek.
Het duidelijkste bewijs is misschien toch wel de tatoeage die op haar linkerarm prijkt van haar jeugdidool. Voor haar jonge leeftijd heeft Christina een indrukwekend stembereik, en op haar debuutalbum ‘Come And Get It’ laat deze linkshandige schone dan ook meteen een solide indruk. Het album opent met de funky licks van ’Come And Get It’. Spelenderwijs gaat het dan naar de bluesrock tunes in ‘Runaway’.
De Hammond B3 arrangementen van Harri Taitonen vegen samen met de hypermoderne gitaarriffs de vloer in het moderne ‘Close The Door’. In het dynamische ‘Bullet’ zijn het vooral drummer Miri Miettinen en Tore Slattsveen met de baslijnen die in de spotlights staan. ‘Get On’ is een funky bluessong waar dan weer een hoofdrol is weggelegd voor de blazerssectie. De track ‘Moving On’ heeft op zijn beurt dan weer enkele ontspannende gitaarsolo’s. Andere lekkere koek is het funky ‘Inspiration’ en de moordende rocksound van ‘Hush’. De bluesrock duivel in Christina brult dan weer in ‘I’m Back’. De Hammond orgel arrangementen zijn terug in het funky geobserveerde ’Mrs. Funk’, maar als afsluiter wacht ons dan nog het uitermate dansbare ’Nag Blues’.
Het album ‘Come And Get It’ is een eerste jeugdige bluesverademing van het jaar !

Auteur: Philip Verhaege

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/christina-skjolberg-come-and-get-it

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 21 april 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex