Christina Holmes - Peace, love and C. Holmes  (Waardering Muziekwereld) 7+

Christina Holmes - Peace, love and C. Holmes

Iets meer dan één jaartje geleden hoorde platenproducer Narada Michael Walden, bekend van zijn werk met o.a. Whitney Houston, Aretha Franklin, Maria Carey en Sting, de demo’s van liedjes van een debuterende zangeres en songschrijfster die Christina Holmes heette. Hij nodige de jongedame uit in zijn opnamestudio ‘Tarpan Records’ en hij bood haar aan om haar debuutplaat samen en onder zijn supervisie op te nemen.

Dat album is er intussen gekomen en kreeg als titel “Peace, Love, & C. Holmes”. Er werden zestien nummers ingeblikt die het talent uit Narragansett, Rhode Island ofwel helemaal alleen gecomponeerd had of die na een intensieve samenwerking met Narada Michael Walden tot stand waren gekomen.

Christina Holmes brengt ‘feel good’-muziek met vlot in het gehoor liggende deuntjes en door positieve boodschappen overheerste songteksten. De deels op iets van Tracy Chapman lijkende openingstrack “Give A Little Bit More” is daar al meteen illustratief voor, maar ook het ritmische reggaeliedje “Summer Sun” (zie video) kan voor vrolijkheid zorgen bij de luisteraar. Als je haar sound zou moeten vergelijken, dan kom je voornamelijk terecht bij artiesten zoals Jason Mraz of Jack Johnson. Met ‘Peace’ en ‘Love’ in de albumtitel kon het natuurlijk niet anders zijn dan dat er ook hoopvolle boodschappen van samenhorigheid in een aantal liedjes verwerkt zouden zijn. “Message For The People” en het op George McCrae’s disconummer “Rock Your Baby” uit 1974 lijkende “Love Me Forever” zijn maar twee voorbeelden van dergelijke positieve songs. Ook vermeldenswaardig zijn de pianoballads “I Will Remember” en “If You Believe (The Nana Song)”, het enkel met pianobegeleiding gebrachte, akoestische “We Know What Love Is”, de als vrolijke meezingertjes opgevatte nummers “I Love You” en “Fell In Love For The First Time” en het hitgevoelige slotnummer “Fade Away”.

“Peace, Love, & C. Holmes” is alleszins een zeer verdienstelijk debuutalbum van Christina Holmes, een singer-songwriter die ons hopelijk snel zal laten kennismaken met wat ze nog allemaal in haar mars heeft. En dat dit heel wat zou kunnen zijn mag nu al blijken uit de bereidheid van iemand als Narada Michael Walden om deze mooie eerste plaat succesvol tot stand te brengen.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2014/OKT1/CD90.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 februari 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex