Case Garrett - Aurora (Waardering Muziekwereld) 7

Case Garrett - Aurora

Alcohol en andere “recreational activities” zorgden ervoor, dat de Amerikaan Case Garrett op een bepaald punt in zijn leven door dokters voor de keuze werd geplaatst: zijn levensstijl drastisch aan te passen of er heel snel het bijltje bij neerleggen. En wat doet een mens dan?

In het geval van Garrett was dat effectief stoppen met zuipen en zijn heil zoeken in de muziek. Met als eerste concrete resultaat nu Aurora. Dat door de beste man zelfgeproduceerd geheel bevat in totaal acht liedjes. Zeven eigen nummers – nu ja, zes eigenlijk, want van Going Down To Mobile staan er twee verschillende versies op – en een cover van Call Me The Breeze van JJ Cale. Liedjes die Garrett zelf, als we het begeleidende schrijven mogen geloven, graag gecategoriseerd ziet als eigentijdse outlaw country. Aansluitend bij het werk van iconen als Willie Nelson, Waylon Jennings en co met andere woorden. En dat vinden wij hier bij nader inzicht toch wel wat ver gezocht.

We willen niettemin graag toegeven, dat Aurora zeker zo zijn momenten heeft. De trage She Never Liked Elvis bijvoorbeeld. In al zijn weemoedigheid is dat best wel een prima deun. En ook de bedaard rockende country van Going Down To Mobile ging er hier met veel smaak in. Net als de door Garrett aan een sleutelmoment in zijn eigen persoonlijke leven opgehangen verhalende ballad Long Way Down. Oog in oog met zijn onschuldig openhartige achtjarige zoon ging Garrett eindelijk inzien wat de drank allemaal met je doet. En niet met jou alleen…

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 april 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex