Caroline Smith - Half about being a woman  (Waardering Muziekwereld) 8

Caroline Smith - Half about being a woman

‘Caroline Smith And The Good Night Sleeps’ is een indie folkgroep uit Minneapolis, Minnesota die in 2008 voor het eerst naar buiten trad met het debuutalbum “Backyard Tent Set”. In 2011 volgde een tweede cd van de band onder de titel “Little Wind”. De leadzangeres is ook de songschrijfster van de op folkmuziek geďnspireerde nummers die ze met haar band opneemt en die ze tijdens vele optredens ook live perfect wist te zingen.

Als muzikaal actieve artieste werd de pas 25-jarige Caroline Smith de laatste jaren meer en meer beďnvloed door de nieuwe soulmuziek en door R&B-nummers zingende vrouwen. Ze wou het dan ook een keertje als solozangeres proberen en bracht daarvoor haar album “Half About Being A Woman” uit met negen eigen composities in dit muziekgenre, songs die handelen over vrouwen, vrouwelijkheid en de rol van de vrouw in de huidige maatschappij.

Haar ‘The Good Night Sleeps’-groepsleden doen eveneens hun duit in het zakje via bijdragen van Jesse Schuster op basgitaar, Arlen Peiffer op drums en Jacob Hanson op gitaar. Ze worden daarbij aangevuld met enkele gastmuzikanten die andere instrumenten zoals piano, orgel en saxofoon bespelen.

Zoals gezegd krijgen we dus R&B-, pop- en soulnummers te horen en blijft Caroline Smith doorheen de gehele plaat ver verwijderd van haar gekende folkgenre bij de band. Het dient gezegd: haar nieuwe muzikale identiteit gaat haar bijzonder goed af. Met vlot in het gehoor liggende en catchy songs lijkt ze meteen een grote schare fans te hebben bijgewonnen. Haar muziekvideo’s op ‘YouTube’ werden al ontzettend veel bekeken en haar album verkoopt in de Verenigde Staten als zoete broodjes.

De meest bekeken video is daarbij zeker de officiële verfilming van haar nieuwe single “Magazine” (zie video) met een bende wild om zich heen dansende dames, enkel gekleed in beha en slipje. Maar ook de opnamen van de live gespeelde versies van de songs “Bloodstyle” (wat een kort rokje!!!), de ballad “Child Of Moving On”, “All That I Know Is (I’m Your Baby)”, “The One Thing” en de titeltrack van dit album “Half About Being A Woman” zijn absoluut de moeite van het bekijken en beluisteren waard. Onze speciale vermelding gaat echter naar het swingende ‘Motown’- en ‘Supremes’-achtige nummer “Buy Me Something”.

Caroline Smith kan erg mooi zingen en dat bewijst ze op zowat elke track van deze plaat. Het is een heel modern klinkend album dat met z’n negen songs evenveel potentiële hits bevat. Dat zegt dan ook weer veel over haar kwaliteiten als songschrijfster en over de muziekcarričre als soloartieste die ze volgens ons heel optimistisch tegemoet mag zien en die haar een vaste plaats naast o.a. Beyoncé, Maria Carey of Alicia Keys kan opleveren.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 2 september 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats