C.C. Grand - Birds  (Waardering Muziekwereld) 8

C.C. Grand - Birds

De uit Vlaardingen afkomstige indie-americana band C.C. Grand is met hun nieuwe album Birds absoluut niet over één nacht ijs gegaan. Zoals wel vaker binnen de Nederlandse muziekscene voorkomt, moest er een crowdfundingcampagne aan te pas komen om de release van dit album financieel mogelijk te maken. Daarnaast nam de band maanden de tijd in de aanloop van de release om Corvin Keurhorst de tijd te gunnen de teksten van de 11 songs te schrijven en er vervolgens verder grondig aan te sleutelen. En zo brak het moment aan dat de band de cd ging opnemen in samenwerking  met onder andere producer Guido Aalbers (o.a. Muse, Coldplay, Counting Crows), Dick Ronteltap (‘Convoi Exceptionel’, sax), Anna Hoekstra (‘The Bluebettes’, backgroundzang) en Vocal Group Pitch Control onder leiding van Merel Martens. En dat was blijkens C.C. Grand’s facebook een pittige klus, 10 dagen 12 uur hard werken in de studio en met het resultaat mag de band heel tevreden zijn naar mijn mening, maar daarover straks meer.

De muziek van C.C. Grand valt niet makkelijk in één hokje te stoppen, maar wat zeker is dat we met name americana-invloeden beluisteren van, met een mix van rock-, blues- en soul-invloeden. Het is duidelijk dat singer-songwriter Corvin Keurhorst in zijn jeugd veel heeft geluisterd naar Bruce Springsteen en Johnny Cash om maar eens een paar referenties te noemen. De band heeft de 11 songs heel gevarieerd gehouden en dat maakt het album best wel spannend en niet saai om te beluisteren. Ik hoor soms wel invloeden van The Eagles (uit hun beginperiode) en ook wel een enigszins The Byrds terug in de liedjes en de songstructuren van C.C. Grand.

Leukste nummers zijn wat mij betreft Everything, waar alles (zang, instrumenten, backing vocals) mooi op z’n plaats valt, het relaxte Hold It, een lekker nummer van bijna zes minuten op het snijvlak van country en blues, Saddle, wellicht met het hoogste americana-gehalte op Birds, is eveneens een ijzersterk nummer en de titelsong van het album Birds met in het tweede stuk een mooie saxofoonsolo van Dick Ronteltap is eveneens zeer de moeite waard.

De eindconclusie van dit album is dus tamelijk lovend met een mooi rapportcijfer als verdiende beloning voor het na hard werken bereikte eindresultaat.

C.C. Grand bestaat uit:.

Corvin Keurhorst (zang en gitaar)

Rutger van Houwelingen (zang en gitaar)

Remus Aussen (basgitaar)

Gerben Lodder (toetsen)

Stefan Bakker (drums)

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 18 december 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex