Brigitte DeMeyer - Savannah road  (Waardering Muziekwereld)  9+

Brigitte DeMeyer - Savannah road

De vanuit Nashville actieve Brigitte DeMeyer heeft met haar zesde cd “Savannah Road” wat mij betreft eindelijk haar al wel langer verdiende “ticket to the stars” beet. Het merendeel van de nummers op die opvolger van het ook al verre van misselijke “Rose Of Jericho” van zo’n drie jaar geleden schreef de bekoorlijke Amerikaanse samen met collega Will Kimbrough. En dat is zo goed als een kwaliteitsgarantie.

De dochter van een koppel Belgische en Duitse immigranten in de States levert met “Savannah Road” zonder meer één van de mooiste americanaplaten van 2014 so far af. Dertien liedjes lang baant ze zich op bijzonder soulvolle wijze een weg naar het luisteraarshart. Namen als die van Rory Block en meer nog die van Bonnie Raitt mogen daarbij voor vooralsnog oningewijden als referentie gelden. Net als dat tweetal beschikt DeMeyer over een ongemeen expressief stel “pipes”. Iets wat door Kimbroughs even wonderschone als subtiele, echt volledig ten dienste van het liedje staande snarenbijdragen eigenlijk alleen nog maar meer gaat opvallen. Volop genieten geblazen is het daardoor wat ons betreft onder meer van de verfijnd ingehouden back porch americana van “Conjure Woman”, het in al zijn eenvoud niets minder dan briljante akoestische bluesje “Big Man’s Shoe”, de soulvolle trage “Please Believe Me” en vooral ook van swampy titelnummer “Savannah Road”. Verdere verbluffend knappe momenten: het funky “Honey Hush”, het spooky “Worker”, het ons louter sfeergewijs even aan Tony Joe White herinnerende “Lightnin’ Poor” en het waarlijk van de soul bulkende “Build Me A Fire”.

Zullen we ons straks ongetwijfeld als één van dé muzikale hoogtepunten van 2014 herinneren, dit schijfje! Een aanrader van formaat dan ook!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 augustus 2014

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats