Brent Johnson - Set the world on fire   (Waardering Muziekwereld)  9

Brent Johnson - Set the world on fire

Brent Johnson is een New Orleans gebaseerde muzikant die een affiniteit heeft voor de bluessound. Het was streekgenoot Bryan Lee die Brent inhuurde in zijn band. Dit performen gaf Johnson de aanzet en een beter perspectief op zijn muzikale sound.
Brent nam Bill Blok (bas), John Perkins (drums) en Wayne Lohr (keyboards) onder de arm voor dit knap debuutschijfje. De set begint met ‘Don’t Make A Sound’, een explosie van funky beats die heerlijk overlopen in heavy bluesrock ritmes. Op ‘Meet Me In The Morning’ komt Alvin Youngblood Hart op slidegitaar de song perfect inkleuren. Het opzwepende ritme van ‘The Ticket’ neemt enige Chuck Berry gehaltes aan. Na de ophitsende pianosolo wagen wij ons gelukkig niet aan een Duck walk, al kunnen we ook het drijvende ritme wel smaken van de stuwende R&B drive van
‘Don’t Take It With You’. In ’Long Way Back To New Orleans’ is het ‘special guest’ Sonny Landreth die de bakens naar zich toe haalt met zijn opmerkelijke slide gitaarstijl.  ‘Glass Ceiling’ heeft dan weer die funky groove. Naast heel wat origineel werk is ‘As The Years Go Passing By’ (Malone) een opmerkelijke coverkeuze. De cover duurt zelfs meer dan 13-minuten maar gaat geen seconde vervelen. Met uitstekend gitaarwerk houdt Brent het spannend en ongelooflijk veelzijdig. De tweede  cover is Roy Alfred ‘The Hucklebuck’. Brent tovert het nummer om tot knappe instrumentale boogieritmes en toont zich een meester op zijn zes snaren. Wayne Lohr draagt zijn steentje bij met geweldige keyboardpatronen. De afsluitende titeltrack zal ook een heel breed publiek aanspreken.

Auteur: Philip Verhaege (Keys and Chords)

Bron: http://www.keysandchords.com/6/post/2014/04/brent-johnson-set-the-world-on-fire.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 mei 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats