Bjøro Håland - Tracks (Waardering Muziekwereld) 7

Bjøro Håland - Tracks

Bjøro Håland staat in zijn thuisland Noorwegen te boek als een gevestigde waarde. De croonende countryzanger op jaren werd er voor zijn verdiensten zelfs reeds geridderd door de koning. Om maar te zeggen dat zijn vijftig jaren activiteit als rootsartiest bepaald niet onopgemerkt zijn gebleven daar in het Hoge Noorden.

Tracks, ’s mans nieuwe album, is op de keper beschouwd dus eigenlijk niets minder dan de bezegeling van een artiestenjubileum. Een halve eeuw op de planken wordt hier gevierd met een selectie goed gekozen covers, aangevuld met één enkel eigen liedje. Nummers als het ons vooral in de versie van wijlen The King bijgebleven It Ain’t No Big Thing, Jimmy Webbs Wichita Lineman, het door Tom Jones ooit de onsterfelijkheid in gekweelde Green Green Grass Of Home, Danny O’Keefe’s Good Time Charlie, Hank Cochrans A Little Bitty Tear, Hank Locklins Send Me The Pillow, het door Cindy Walker gepende, maar met name door Jim Reeves bekend geraakte Rosa Rio, Kris Kristoffersons Why Me Lord, het van het repertoire van de grote Hank Williams geplukte Take These Chains From My Heart en Mark Knopflers Are We In Trouble Now krijgen hier een bij momenten erg aangenaam wegluisterend countryjasje mid-seventies style aangemeten. Countrypolitan, zeg maar. En ook eigen liedje Lonesome Kind leunt daar perfect bij aan.

Met zijn warme baritonstem lijkt Bjøro Håland ons zo op het eerste gehoor vooral geknipt voer voor liefhebbers van het materiaal van knapen als een Charlie Rich, een Glen Campbell, een Willie Nelson en een Bob Cheevers.

Bron: ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#BjoroHaland

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 11 februari 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex