Biografie - Windstreken

      Biografie Windstreken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ensemble Windstreken werd in 2004 opgericht door fluitist/saxofonist Pieter de Mast. De groep combineert jazz en improvisatie met middeleeuwse muziek, hedendaagse klassieke muziek, Indiase en Noord-Afrikaanse muziek. Het (kist)orgel speelt een belangrijke rol in dit ensemble. De afgelopen 14 jaar zijn vijf zeer lovend ontvangen cd’s verschenen. Windstreken legt verbindingen tussen verschillende muziekstijlen.

Het veelkleurige muzikale palet, dat het collectief hanteert, staat garant voor een luisterervaring die geen grenzen kent en daarmee de groepsnaam passend eer aan doet. Een extra compliment gaat uit naar Leidenaar De Mast voor zijn vermogen om van een heterogeen gezelschap uit vele windstreken een hecht geheel te formeren. Daarnaast is hij een hoogst originele instrumentalist met een toon om van te watertanden en een uitmuntende componist, net als stadgenoot Leonard Evers. 

Ensemble: Pieter de Mast (fluiten, sopraansaxofoon), Leonard Evers (composer, trompet), Sebastiaan van Delft (orgel, Fender Rhodes gitaar), Jörg Brinkmann (cello), Udo Demandt (percussie), Nicole Jordan (zang, percussie).

 

Website: https://windstreken.wordpress.com/

Recensie Folies: http://www.jazzenzo.nl/?e=3874

 

terug naar Index