Biografie - Susan Cattaneo

 

 

Medford is een 60.000 inwoners tellend stadje in Middlesex County in de Amerikaanse staat Massachusetts. Het is ook de vertrouwde thuishaven voor Susan Cattaneo, een zangeres en songwriter.

Weinig mensen in Europa zullen bekend zijn met deze zangeres en componiste. Echt eruit springen deed ze tot nu niet. Was haar vorige plaat, Haunted Heart, haar vierde en meest persoonlijke tot dan, niet gesneuveld tussen de overige releases, dan zou je nu ongetwijfeld reikhalzend hebben uitgekeken naar The Heart & the Hammer.

Tot 2009 schreef ze primair met andere Nashville-artiesten in gedachten. Op maat geschreven zogezegd! Pas daarna kwam een zelf uitvoerende carrière meer op de voorgrond. Die eerste drie albums staan vol met liedjes die ze aanvankelijk voor andere artiesten schreef, maar na een moeilijke periode begon ze met een reeks indrukwekkende liedjes voor zichzelf en vanaf dat moment is haar solocarrière pas echt op stoom gekomen. Met haar nieuwe magnifieke en aanstekelijke dubbelalbum The Hammer & The Heart zou ze een groot publiek moeten kunnen aanspreken

 

terug naar Index