Biografie - Neeka

  Biografie Neeka, Artiest van de maand juni 2019 op Muziekwereld

 

Het is al zo’n twintig jaar geleden toen we konden kennismaken met een Antwerpse jongedame die het absoluut wou gaan maken als zangeres en songschrijfster, iets wat in België nogal utopisch lijkt te zijn. Toch is Ilse Goovaerts onder haar artiestennaam ‘Neeka’ altijd koppig en vastberaden blijven doorzetten, hetgeen sindsdien vijf erg knappe Engelstalige popalbums heeft opgeleverd.

In oktober van dit jaar wordt ‘Neeka’ 39 jaar en er is nog geen greintje van haar muzikale ambities verdwenen. Toch verbaasde het ons enigszins dat ze nu voor het eerst met een Nederlandstalige plaat op de proppen is gekomen. Meisje Meisje is de titel van het tien liedjes tellende nieuwe, zesde album van ’Neeka’ dat met producer en toetsenist Yves Meersschaert in Gent werd opgenomen.

Wij zijn al die tijd fan geweest van ‘Neeka’ en haar Engelstalige werk, maar nu die Nederlandstalige plaat er is, staat deze zangeres volgens ons toch voor een dilemma. Elke volgende plaat telkens opnieuw van taal wisselen lijkt ons misschien wel een plausibele oplossing te zijn.

 

Recensie Meisje meisje: http://www.muziekwereld.com/neeka.htm

Website: https://www.neekamusic.be/

 

terug naar Index