Biografie - Kendel Carson

      Biografie Kendel Carson

 

De Canadese zangeres/violiste/gitariste Kendel Carson is in 1985 geboren in Calgary, Alberta. Toen ze zeven jaar was verhuisde ze met haar familie naar Victoria, British Columbia. Kendal was er vroeg bij want ze begon op 3-jarige leeftijd al met viool spelen. Ze ging klassieke muziek studeren en speelde met haar broer, Kendel is dan 12 jaar, op kinderconcerten van The Victory Symphony. In 2003 trad ze op met The National Youth Orchestra of Canada.

Een belangrijk moment in haar muzikale leven was toen ze na afloop van een concert met de Canadese folkgroep The Paperboys de befaamde Amerikaanse singer-songwriter Chip Taylor ontmoette. Taylor werd haar mentor, haar muzikale partner bij optredens en haar producer. Taylor is de producer van Rearview Mirror Tears, het debuutalbum van Kendel Carson uit 2007. Taylor schreef ook de meeste nummers van dit album en speelt daarop ook gitaar en mondharmonica. En dat was wederom het geval bij haar tweede album Alright Dynamite uit 2009.

Onlangs verscheen er een dubbelalbum van Kendel Carson. Op cd 1 The Lost Tapes Of Suzanna Hamilton, opgenomen in Dubway Studios in New York, zijn naast Kendal Carson (zang, fiddle), Chip Taylor (gitaar, zang), John Plantania, de gitarist o.a. bekend van Van Morrison en met wie Carson al langer samenwerkt, Greg Leisz (pedal steel), Tony Mercadante (bas) en Tony Leone (drums) te horen.

Ge´nspireerd door The Suzanna Hamilton story schreven Taylor en Carson nog meer songs en namen die op in The Station, een kleine studio in Calgary, Canada.
Deze opnamen staan op cd 2 The Calgary Sessions.

Lees hier de recensie van The Lost Tapes of Suzanne Hamilton: http://www.muziekwereld.com/kendel_carson.htm

 

Website: https://kendelcarson.com/

 

terug naar Index