Will Young


De nummer 1 uit het Britse Idols: Pop Idol: Will Young. Samen met Gareth Gates stond deze 23 jarige zanger in de finale van de eerste editie en Young won. Gareth heeft momenteel een nummer 1 hit in Nederland! Ongelooflijk wat een impact het programma Pop Idol en Idols heeft gehad op de wereld. Will begon zijn carričre op jonge leeftijd. In het Engelse Exeter waar de 23 jaar oude student begon met zingen.
“Ik kreeg nooit de kans om de nummers te zingen die ik graag wou zingen voor een publiek. De eerste keer dat ik kon laten zien waartoe ik echt in staat ben voor een publiek, was toen ik Light My Fire zong tijdens Pop Idol”

Idols
Zijn Idols auditie is echter aan een hoop mensen voorbijgegaan. Hij zong ‘Blame it on the boogie’ compleet met danspasjes. Volgens Will lag het aan zijn danspasjes dat hij geen verpletterende indruk heeft achtergelaten. Maar na ‘Light my fire’ werd pas echt duidelijk dat hij beschikte over een fantastische stem. “Unieke kwaliteit, en als je Will eenmaal hoort zingen vergeet je hem niet meer” zei Waterman. Nicki Chapman zei over Will: “Hij kan elk soort liedje zingen en valt in de smaak bij welke leeftijd dan ook” Voordat hij ontdekt werd door de camera was hij een doodnormale, onopvallende student die in een bar in London werkte om de eindjes aan elkaar te knopen.

Studie
Hij is afgestudeerd in politicologie op de Exeter University maar droomde altijd al van een zangcarričre. “Ik wist dat ik wilde zingen maar ik vond het belangrijk om een diploma te hebben, zo had ik altijd iets om op terug te vallen”. Toen Will auditie deed voor pop Idol zat hij midden in een drie jarige theater opleiding op de ‘The Arts Educational School’ in Chiswick, Zuid-London. “Op de universiteit ontdekte ik mijn liefde voor het optreden, Ik was te gast bij verschillende shows en deed wat modellen werk”.

“Ik wist zeker dat ik zanger wilde worden en ik besloot om een cursus beeldende kunst te doen omdat ik dacht dat het me zelfvertrouwen zou geven. En het werkte.” Pop Idol liet Will van zijn beste kant zien, en hij werd met de week beter. De kijkers zagen meer dan alleen een zanger met soulvolle stem. Zij zagen ook zijn charme waardoor hij, volgens zijn vrienden, ongekend populair was op de Universiteit.

Familie
 Zijn familie, wonende in Hungerford, was verbaasd over zijn Pop Idol optredens. “Het was een echte verassing, Will had ons niet eens verteld dat hij mee zou doen aan Pop Idol” verteld zijn tweelingbroer Rupert. Zijn moeder, Annabel, zag hem pas voor het eerst bij Pop Idol toen hij bij de laatste 10 finalisten zat! “Ik dacht dat ik geen enkele kans maakte om te winnen, ik wou het gewoon proberen om te kijken wat er zou gebeurd” zei Will. “Ik was verbaasd dat ik telkens door mocht naar de volgende ronde en het deed me realiseren dat zingen hetgeen was wat ik echt wilde doen. Na Idols vond ik dat ik er helemaal klaar voor was”.

Anno 2004
Naast het zingen schrijft Will ook graag nummers. “Dat heb ik altijd al willen doen en recentelijk heb ik een nummer met Cathy Dennis geschreven wat een hele eer was. Zij schrijft momenteel samen met Bert Bacharach materiaal voor mij. Op dit moment gaat het allemaal geweldig en ik geniet van elke seconde!”.

Discografie
From Now On (2002)
 


 

Terug naar Hoofdindex