The Weather Girls

Amerikaans discoduo dat in de jaren '80 bekendheid krijgt met hun overgewicht en hun wereldhit 'It's Raining Men'. The Weather Girls hebben nog wel een paar andere nummers op hun naam staan, maar het worden lang niet zulke grote succes als 'It's Raining Men'.

NOW
Martha Wash en Izora Rhodes Armstead beginnen hun muziekcarričre in de gospel groep NOW (News Of The World) uit San Fransisco. Daarna worden ze in de jaren ’70 achtergrondzangeressen voor de disco act Sylvester.

Two Tons O’ Fun
Ze gaan als het duo Two Tons O’ Fun (de naam gebruiken ze vanwege hun lichamelijke omvang) werken aan een eigen carričre. Ze staan onder contract bij Fantasy Records. Later veranderen ze hun naam in Weather Girls.

It’s Raining Men
In 1982 brengen ze hun wereldwijde succes ‘It’s Raining Men’ uit. Het nummer wordt een groter succes in Engeland dan in Amerika. In Engeland behaalt het nummer de tweede plaats als het daar in 1984 opnieuw de hitlijsten binnenkomt.

Vocale kwaliteiten
De nummers die hierna komen halen stuk voor stuk het succes van It’s Raining Men’ niet, maar laat wel de vocale kwaliteiten van de dames zien. 

Eigen weg
De Weather Girls gaan in 1988 elk hun eigen weg. Martha Wash wordt sessie zangeres en zingt onder andere mee op nummers van
Seduction{/l}Black Box{/l} en C&C Music Factory{/l}. Ze begint rechtzaken tegen platenmaatschaapijen, voor het krijgen van royalties voor haar werk, op het moment dat ze in videoclips vanwege haar overgewicht wordt vervangen door playbackende modellen.

Nieuwe Weather Girls
Rhodes Armstead verhuist naar Frankfurt en begint daar een nieuwe versie van the Weather Girls met haar dochter Dynell Rhodes. Ze touren en nemen verscheidene albums op voor WEA Duitsland. Izora overlijdt in 2004 aan de gevolgen van een hartaanval.

Cover
Ex-
Spice Girls{/l} zangeres Geri Halliwell{/l} behaalt in 2001 een Britse nummer 1 hit met haar coverversie van ‘It’s Raining Men’.
 

 

Terug naar Hoofdindex