Teach In

Nederlandse groep, in 1975 winnaar van het Eurovisie Songfestival met ‘Ding-a-dong’. Het nummer, geschreven door Will Luikinga, Dick Bakker en Eddy Ouwens, wordt vervolgens in heel Europa een enorme hit.

Oprichting
De Enschedese groep Teach-In wordt in 1967 opgericht. Het duurt acht jaar voordat ze doorbreken met 'Fly Away'. De single wordt een hit in Nederland, België en Luxemburg.

Eurovisie Songfestival
Een jaar na het succes van 'Fly Away' wordt Teach-In door Nederland afgevaardigd voor het Eurovisie Songfestival. De groep schrijft geschiedenis door met het nummer 'Dinge Dong' (Nederlandse versie) het evenement te winnen. De  Engelse versie van de song  ('Ding-a-Dong') haalt in de Britse hitparade de dertiende plaats.

Wisselingen
In de zomer van 1976 verlaat zangeres Getty Kaspers de band. Ze geeft de voorkeur aan een solocarrière. Kaspers wordt vervangen door de zangeressen Hilda Felix en Marianne Wolink. In de vernieuwde samenstelling scoort Teach-In met Upside Down de grootste Nederlandse hit sinds de oprichting van de groep.

Einde
Ondanks meerdere succesvolle singles gaat Teach-In ten onder aan de vele wisselingen van samenstelling. De groep gaat in 1980 definitief uit elkaar.

 

 

Terug naar Hoofdindex