Pat Benatar

 

 

Pat Benatar werd op 10 januari 1953 geboren als Pat Andrzejewski in Brooklyn, New York. Ze zong jarenlang in diverse kleine rockgroepjes zonder echt indruk te maken. Tijdens een optreden in een kleine club in New York werd ze in 1979 ontdekt door Rick Newman, die haar in contact bracht met platenlabel Chrysalis Records. Nog in hetzelfde jaar verscheen haar debuutalbum ‘In the Heat of the Night’. Het album deed het prima in Amerika en leverde haar twee hits op, waarop de Amerikaanse top 10-hit ‘Hit Me with Your Best Shot’.
Benatars tweede album ‘Crimes of Passion’ uit 1980 was een nog groter succes. Van het album werden vier miljoen stuks verkocht en leverde haar zelfs een Grammy Award op. In 1981 bracht ze ‘Precious Time’ uit, dat in een recordtempo naar de top van de Amerikaanse albumlijsten schoot . Voor de ‘Fire and Ice’ won Benatar opnieuw een Grammy.
Pat Benatar trouwde in 1982 met haar producer/gitarist Neil Geraldo. Later dat jaar verscheen het album ‘Get Nervous’, gevolgd door het live-album ‘Live from Earth’ (1983). De plaat bevatte twee studionummers, waaronder de absolute wereldhit ‘Love Is a Battlefield’. Bijna traditiegetrouw leverde ze ook in 1984 weer een album af, ‘Tropico’, en scoorde Benatar opnieuw met ‘We Belong’.
Het leek vervolgens gedaan met het succes, Alhoewel de albums ‘Seven the Hard Way’ (1985) en ‘Wide Awake in Dreamland’ (1988) wel redelijk verkochten, belandde ze niet meer echt hoog in de hitlijsten.
Het duurde pas tot 1991 alvorens de zangeres weer van zich liet horen. De vele fans schrokken zich wild, want ‘True Love’ was een onvervalste bluesplaat, waarop ze bluesklassiekers uit de jaren veertig en vijftig coverde. Het album flopte genadeloos en in 1993 keerde Pat met ‘Gravity's Rainbow’ weer terug naar haar rockwortels, zonder succes overigens.