Nikka Costa

 

 

Nikka Costa wordt gezien als dé grote belofte van dit moment. Nikki werd geboren op 4 juni 1972 en is de dochter van muzikant en producer Don Costa, die in de jaren vijftig en zestig albums van onder anderen Paul Anka, Tony Bennett en Frank Sinatra produceerde. Sterker nog, Sinatra is zelfs de peetoom van Nikki Costa.
Velen noemen haar al de vrouwelijke Lenny Kravitz en op haar album ‘Everybody Got Their Something’ (2001) maakte de 28-jarige Costa moeiteloos alle verwachtingen waar. Op de cd mengt ze invloeden uit de funk, Led Zeppelin-achtige psychedelia, soul, hiphop, met en af en toe een scheutje gitaargeweld.
Tijdens haar kinderjaren leefde Costa afwisselend in Los Angeles en Europa, terwijl ze vaak samen met haar vader op het podium stond. Ze bracht diverse albums uit in Europa, Israël en Zuid-Amerika. Ze bracht vele uren door in de opnamestudio van haar vader, waar ze kennis maakte met grootheden als Quincy Jones, Sly Stone en Sammy Davis Jr. Zo rond haar twintigste verhuisde Nikki naar Australië. Ze sleepte een platencontract met Mushroom Records in de wacht en bracht midden jaren negentig het album ‘Butterfly Rocket’ uit.
In 2000 verruilde ze Mushroom Records voor Cheeba Sound en bracht ze de single ‘Like a Feather’ uit. Toen het nummer werd gebruikt in een commercial van Tommy Hilfiger, wekte Nikki de aandacht van Virgin Records, die haar ‘debuutalbum’ ‘Everybody Got Their Something’ wereldwijd uitbracht.