Marc Anthony

 

 

Marc Anthony werd als Marco Antonio Muñiz geboren in New York. Zijn ouders waren van Puerto Ricaanse afkomst en als kind musiceerde hij vaak met zijn vader een componist die in zijn vrije tijd voor vrienden en familie Latijns-Amerikaanse folkmuziek speelde.
Anthony had eigenlijk weinig belangstelling voor latinmuziek en schreef in eerste instantie voornamelijk dance- popnummers, die werden opgenomen door groepen als The Sapphires, The Latin Rascals en Menudo.
In 1990 tekende hij een platencontract met Atlantic. Samen met Little Louie Vega vatte hij het plan op om een dance-compilatie samen te stellen. Vega haalde Anthony over om één nummer zelf in te zingen. Vega was dermate onder de indruk dat hij besloot dat Anthony maar het hele album moest inzingen; het resultaat was de cd ‘When the Night Is Over’ uit 1991, waarop nummers van Tito Puente, Eddie Palmieri en Luis Perico Ortiz te vinden waren. Puento nodige Anthony uit om op te treden in zijn voorprogramma tijdens diens concert in Madison Square Garden te New York.
Anthony begon zich meer te verdiepen in Latijns-Amerikaanse muziek en bracht in 1993 het salsa-album ‘Otra Nota’ uit, gevolgd door ‘Todo A Su Tiempo’ (1995) en ‘Contra la Corriente’ (1997). Deze drie albums maakten van hem een superster in Latijns-Amerika. In 1999 brak hij wereldwijd door met zijn eerste Engelstalige album ‘Marc Anthony’.
De ballad ‘I Need To Know’ werd een grote hit. Het album werd gevolgd door het Spaanstalige album ‘Libre’ (2001).