Kelly Clarkson

Niet alleen in Nederland, ook in Amerika is het kijkerspubliek helemaal weg van Idols. Kelly Clarkson werd dan ook een nationale bekendheid toen ze in 2002 de eerste editie van het programma won. Uit meer dan tienduizend (!) deelnemers, en na nummers gezongen te hebben als ´Respect´, ´Natural Woman´ en ´Without You´ veroverde ze menigeens hart, en kreeg ze uiteindelijk 58 % van de stemmen in de finale.

Red Bull
Voor Kelly begon haar carrière echter niet bij het Idols-avontuur. Zo was ze al te zien in een aflevering van 'Sabrina, The Teenage Witch' (in Nederland te zien op Nederland 3) en deed ze promotie voor het drankje 'Red Bull'.

Platina status
 Maar het was wel Idols dat haar carrière in een enorme lift zette. Twee weken na de finale kwam in Amerika de debuutsingle 'A Moment Like This' uit, die binnen no time de platina status behaalde. Ook Europa lijkt nu voor Kelly te vallen. 'Miss Independent' stond al hoog in de hitlijsten, en Clarkson kwam opnieuw naar voren op de soundtrack van de romantische komedie 'Love Actually' met het nummer 'Trouble With Love Is'.

Discografie
Thankful (2003)

Terug naar Hoofdindex