Hind

De meningen over Hind Laroussi zijn verdeeld. De ene vindt haar geweldig, de andere zegt dat haar stem alleen geschikt zou zijn voor ballads. Hoe muzikaal Nederland over haar zal denken, zal Hind niet deren. Niet voor niets werd ze derde bij de eerste editie van Idols.

De deelname aan idols is echter niet Hind's eerste aanraking met muziek. Al in haar achtste levensjaar zong ze de sterren van de hemel en deed ze een aantal acteer klusjes. Als ze dan acht jaar later in de Goudse schouwburg staat, blijft haar bijzondere stem niet onopgemerkt. Een optreden vij het TMF-dancemasters Party Of The Year in Duitsland is het gevolg.

Performance
Dat ook Hind nog veel moest leren was ook bij haarzelf bekend. Immers, alleen met een stem haal je het tegenwoordig niet meer in muziekland. Om de andere onderdelen, zoals performance, te ontwikkelen volgt Hind tijdens haar tienerjaren dans- en cabaretlessen. Ook haar stem wordt nog wat bijgeschaafd.

Idols
Voordat Nederland overspoelt werd met de gekte rond de Idols-hype verscheen Hind al twee keer op de Nederlandse televisie. Zo stond ze in de landelijke finale van de Sounmixshow in 2002 en deed ze mee aan het Nationale Songfestival. En daarna volgt natuurlijk, via onder andere Van Dik Hout's 'Stil In Mij' en Robbie Williams' 'Feel', de finale van Idols. Met als afloop de lopende mascara van teleurstelling op het gezicht als Hind op de voorlaatste uitzending het veld moet ruimen.

Debuut
 Daarna wordt het wat stiller rondom de half Nederlandse - half Marokkaanse. Terwijl Jamai, Jim, Zosja en Dewi hun debuutplaat lanceren, neemt Hind de tijd om er een mooi begin van te maken. 'Around The World' is hiervan het resultaat. Het album is, met haar twaalf nummers, een leuke mengelmoes. Naast twee covers (Beverly Craven's ‘Promise Me’ en de soulhit ‘Don’t Look Any Further’ (Amadeus)) en het Portugese ‘Fado Mãe’ staat de plaat vol met uptempo nummers en lekkere ballads.

Instrumenten
'Around The World', misschien wel het beste Idols product werd mede gemaakt door Jochem Fluitsma en Eric van Tijn en er staan nummers op van Jörgen Elofsson (schreef ook voor Britney Spears) en John Reid (onder andere Geri Halliwell) en eveneens Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. 'Summer All Over Again' is alvast een mooi begin, de Marokkaanse (met instrumenten als Tar, Gombri en Riti) invloeden zijn al prachtig te horen, en het album belooft nog veel meer!

Discografie
Around The World (2003)
 

Terug naar Hoofdindex