Faith Evans

De meesten kennen Faith Evans waarschijnlijk als de vrouw van Notorious B.I.G, de rapper die in maart '97 in een 'drive-by shoot' werd doodgeschoten. Maar Faith is al langer bezig in de muziekwereld; ze schreef teksten en deed achtergrondzang voor Mary J. Blige en Pebbles.

Moeilijke periode
Na de hit “I'll Be Missing You” (met Puff Daddy), die ze ter nagedachtenis van Biggie schreef, is het een lange tijd stil geweest rondom Faith Evans. Ze heeft natuurlijk ook een bijzonder moeilijke tijd achter de rug nadat zij na de dood van haar man alleen achterbleef met twee kinderen. Evans: “Het had zo’n enorme impact op mijn leven. Ik ging door pijnlijke momenten, maar kwam er bovenop”.

Hulp van alle kanten
Haar laatste album "Keep The Faith", waarbij ze hulp kreeg van diverse producers waaronder David Foster, Chucky Thompson, Babyface en Puff Daddy. De single van dit album, "Love Like This", is het bewijs dat Faith Evans nog steeds alive and kicking is. En zoals ze zegt: “Alles wat ik meemaak, komt voort uit mijn muziek”.

Uit de picture?
Eind 2001 bracht Evans misschien wel haar beste cd uit. “Faithfully” is door producties van The Neptunes en P.Diddy een heel hip album geworden, howel een echte hit ontbrak. Mede door het succes van veel jongere diva’s als Alicia Keys en Shakira, moet Evans oppassen niet uit de picture te vallen zoals Mariah Carey en Toni Braxton te komen.

Discografie
Faith (1995)
Keep The Faith (1998)
Faithfully (2001)


 

Terug naar Hoofdindex