Eve       

 

 

Eve zette haar eerste muzikale stappen in haar prille tienerjaren als lid van een meidengroepje. De manager van het groepje zag Eve echter liever rappen en op zijn aanraden ging ze experimenteren met hiphop. Ze nam de artiestennaam Eve of Destruction aan en bouwde een stevige reputatie op in verschillende talentenjachten en als voorprogramma voor grotere acts in de locale clubscène van Philadelphia. Van het een kwam het ander en Eve werd voorgesteld aan de onvermijdelijke Dr. Dre die, gecharmeerd door Eves uitstraling en behoorlijk onder de indruk van haar spontane auditie, besloot haar een kans te geven op zijn Aftermath label.
Samen namen ze een demotape op, waarvan het nummer 'Eve of Destruction' de soundtrack van 'Bulworth' haalde. Eves bedje leek gespreid, maar Dr. Dre had het in de daaropvolgende maanden zodanig druk met de zakelijke kant van Aftermath dat hij geen gaatje in zijn agenda kon vinden om met Eve verder te werken. "Dan maar zonder Dre", dacht Eve en ze liep DMX tegen het lijf, die haar introduceerde in zijn Ruff Ryders posse. Eve kreeg een gastrolletje op de collectieve release 'Ryde or Die Vol. 1' en de bal ging opnieuw aan het rollen. Eve werd gevraagd om mee te werken aan albums van Janet Jackson, Blackstreet en The Roots. Jay-Z, die net een grote meneer was geworden door het succes van zijn 'Vol. 2: Hard Knock Life', nam haar mee op tournee.
In 1999 verscheen eindelijk Eves langverwachte debuut 'Eve: First Lady of the Ruff Ryders', waarmee ze haar rechtmatige plaats aan de top van de vrouwelijke rappers mocht opeisen. In het voorjaar van 2001 maakte ze met 'Scorpion' duidelijk dat ze die status geenszins gestolen heeft.
Hoewel ze zich al een tijdje gewoon Eve laat noemen, heeft ze er geen probleem mee dat ze voor sommigen steeds Eve of Destruction zal blijven. Ze maakt immers nog elke dag andere MC's met de grond gelijk.