Emma Bunton

Ex-Spice Girl solo

Inspirerend proces

In 2001 bracht Bunton ‘A Girl Like Me’ uit, maar het was niet de comeback waar ze op gehoopt had. Na de terugkeer van haar vertrouwde manager Simon Fuller, bracht Emma begin dit jaar het album ‘Free Me’ uit. En het mag wel een bevrijding genoemd worden. In alleen al in thuisland Engeland heeft de plaat al honderdduizend exemplaren verkocht en scoorde ze grote hits met ‘Maybe’, ‘Free Me’ en ‘I’ll Be There’. Zelf zegt ze: "Met dit album kon ik compleet mezelf zijn. Ik heb alles geschreven, de teksten, de melodieën, het was een inspirerend proces. Ik heb mezelf hervonden in mijn muziek en dat is een erg fijn gevoel."

Jaren zestig

 ‘Free Me’ is een energieke, diverse plaat geworden, vol met interessante soundscapes. Bunton werkte samen met Cathy Dennis, Mike Pedan, Ray Hedges en Henry Binns van de electrogroep Zero 7. De gehele plaat is opgenomen met echte instrumenten en ademt een sfeer van de jaren zestig in het titelnummer ‘Free Me’ tot meer modernere klanken van de 21ste eeuw. Bunton: “Mijn persoonlijkheid is warm, passioneel en speels en dat wilde ik laten doorklinken in deze plaat. Het geluid is zeker beďnvloed door de jaren zestig en ik heb het gevoel dat ik een nieuw, fris element aan toevoeg. Ik heb er erg hard voor gewerkt en ik hoop daarom dat het publiek het kan waarderen.” De Britse media zijn in ieder geval dolenthousiast met de plaat.

Grootheden

Haar status als artieste heeft haar in staat gesteld om grootheden als Nelson Mandela, Prince Charles en Pavarotti te ontmoeten. Bunton: “Sommige gebeurtenissen in mijn leven zijn niet te bevatten. Ik ben nog steeds zo blij als een kind wanneer ik mensen ontmoet die ik respecteer. Zo ben ik opgegroeid met de Motown muziek en om Martha and Smokey te ontmoeten was geweldig. Smokey en ik hebben zelfs gemaild. Op het moment heb ik het gevoel dat ik nog wel tien jaar deel uitmaak van de muziekindustrie. Ik ben erg trots op hetgeen ik heb bereikt.”

Eigen plek

De 28-jarige vertelt volwassen te zijn geworden en voor het eerst in haar leven haar plek te hebben gevonden. Bunton: “Ik werk nu samen met een team dat ik vertrouw en die mijn belangen op de juiste wijze kunnen inschatten. Tijdens het opnameproces heb ik me erg vrij gevoeld, en dat hoor je terug in de muziek. Mijn laatste single is ‘Crickets Sing For Anamaria’, een cover van bossanova-koning Marcos Valle. De videoclip voor die single is echt geweldig; kleurrijk, hilarisch en sentimenteel. Ik heb het gevoel dat mijn carričre nu pas begint.

Discografie

- 'A Girl Like Me' (2001)
- 'Free Me' (2004)

 

Terug naar Hoofdindex