Daniel Bedingfield


De 22-jarige Daniel Bedingfield had met "Gotta Get Thru This" een enorme hit in Nederland. Het hoge stemmetje, de up-tempo garage beat, het kan misleidend werken, want Bedingfield heeft veel meer in zijn mars. Op zijn debuut is hij een duizendpoot, die heel makkelijk de stijlen R&B, pop, soul en disco tot een geheel weet te smeden.

Geen suiker
Bedingfield is geboren in het verre Nieuw-Zeeland. Drie maanden oud verhuisden zijn ouders naar Londen, waar het hyperactieve kind (hij mag nog steeds geen suiker eten) al op zijn zesde zijn eerste liedje schrijft.

Zanger worden
"We zongen liedjes op school en ik maakte er een gewoonte van een aantal coupletten erbij te verzinnen. Die vervolgens door heel de klas werden meegezongen, haha. Op mijn negende zei iedereen tegen me dat ik zanger moest worden", aldus Bedingfield.

Synthesizer
"Mijn familie heeft me altijd gesteund. Op mijn zestiende kreeg ik van mijn ouders een synthesizer van 700 pond, een kapitaal in die dagen. Ik werd verslaafd aan het instrument en schreef er mijn eerste echte liedjes op".

Verliefd
 Hij is opgeleid als webdesigner, maar de muzikale droom bleef hem integreren. Na jaren zwoegen werd het liedje "Gotta Get Thru This" geschreven. "Ik was verliefd op een danseres in Leeds, maar heb het 2,5 jaar voor me gehouden. Om me te reageren heb ik "Gotta Get Thru This" geschreven.

Trots
Hij debuteert binnenkort en tweede single is "James Dean", een R&B-nummer wat het vooral goed zal doen op de dansvloer. "Ik ben erg trots op mijn debuut. Er staan zoveel verschillende invloeden op en elk nummer is oprecht en komt van diep van binnen".


Discografie
Gotta Get Thru This (2002)
 

 

 

Terug naar Hoofdindex