Brandy

Brandy wordt op 11 februari 1979 in het plaatsje McComb van de Amerikaanse staat Missouri geboren als Brandy Norwood. Ze is vervolgens opgegroeid in Californie en kwam via vrienden in contact met allerlei muziekgroepjes. Ook acteert Brandy in diverse televisieseries en sitcoms.

Debuut
In 1994 komt haar titelloze debuutelpee uit met een aantal hitjes zoals "I Wanna Be Down", "Baby" en "Brokenhearted". Een complete doorbraak volgt met "Sittin' Up in My Room", een liedje geschreven voor de soundtrack van de film "Waiting to Exhale".

 Het volgende nummer "Missing You" van de soundtrack van de film "Set It Off", wordt ook een hitje in de VS. In Europa heeft de zangeres nog niet de status van een ster. Dat komt wellicht dat Brandy in Amerika in diverse populaire sitcoms als "Moesha" speelt en een rolletje heeft in Disney-film "Cinderella".

Never Say Never
Na een aantal jaren in series te hebben gespeeld, keert Brandy medio 1998 met het nieuwe album "Never Say Never", terug in de muziekwereld. Ze heeft met "The Boy Is Mine", een duet met zangeres / soulmate Monica, een grote hit in zowel de VS als de Europa.

Ondanks dit succes heeft het maar liefst drie jaar geduurd, voordat de opvolger van "Never Say Never" in de winkels ligt. Met "Full Moon" het derde album van Brandy liet de zangeres ons dansen op het pakkende "What About Us?". Het album werd een groot succes; de schijf kwam binnen op de eerste plaats in Billboard’s “Top R&B/Hip-Hop Albums”, behaalde de platina status en leverde haar een Grammy nominatie op voor “Best Contemporary R&B Album”. In 2001 verraste Brandy iedereen met haar plotselinge zwangerschap en met haar huwelijk, haar gehele zwangerschap was te volgen op MTV in de serie "diary". Helaas is Brandy inmiddels gescheiden van de vader van haar dochtertje. Ondanks de scheiding laat de jonge moeder zich niet uit het veld slaan.

‘Afrodisiac’
 Nu is daar dan eindelijk haar laatste wapenfeit; “Afrodisiac”. Het is duidelijk dat Brandy nieuwe wegen inslaat; getuige het feit dat Timbaland het leeuwendeel van de productie voor zijn rekening genomen. Verdwenen is de samenwerking met in-house producer Rodney Jerkins. Niet alleen op muzikaal gebied zijn er verandering, ze heeft tevens een nieuw management gevonden; Benny Medina en zijn Handprint Entertainment bedrijf. De eerste single ‘Let’s Talk About Our Love’, geproduceerd door de hotte rapper/producer Kanye West is het perfecte visitekaartje voor het nieuwe album.

Discografie
Brandy (1994)
Never Say Never (1998)
Full Moon (2002)
Afrodisiac (2004)


 


 

Terug naar Hoofdindex