Beyoncé

Jong in de muziek
Beyoncé Knowles maakt al op jonge leeftijd kennis met muziek. Op haar zevende ontmoet ze tijdens een auditie LaTavia Roberson. Hun eerste gooi naar het sterrendom mislukt, maar de twee meisjes proberen samen met Beyoncés inwonende nichtje Kelly Rowland aan een muziekcarrière te timmeren. Twee jaar later maakt LaToya Luckett het groepje compleet. Als Destiny’s Child nemen de vier tieners deel aan talentenjachten en treden op in hun thuisbasis Houston.

Gouden debuut
 Een paar jaar later is het raak en slepen ze op hun zestiende een platencontract binnen. Voor de soundtrack van “Men In Black” levert Destiny’s Child het nummer ‘Killing Time’. Op Destiny’s Childs zelfgetitelde debuutalbum, met Beyoncé als leadzangeres, en wordt een groot succes. De single ‘No, No, No’ haalt dankzij een remix van Wyclef Jean platina en drie awards worden gewonnen tijdens de Soul Train Lady Of Soul Awards.

Internationale doorbraak
Maar met The Writing’s On The Wall uit 1999 drukt Beyoncé pas echt haar stempel op de muziek. Ze schrijft en produceert een paar tracks waaronder de hit Jumpin’, Jumpin’. Met de overige hits ‘Bills, Bills, Bills’, ‘Bug A Boo’, ‘Say My Name’ en twee Grammy-nominaties is het album de doorbraak naar een internationaal publiek. Het volgende Destiny-album Survivor komt grotendeels van de hand van Beyoncé, die ook een deel van de productie voor haar rekening neemt.

Grammy
De titelsong van het album levert Destiny’s Child een Grammy op. Na deze plaat neemt Destiny’s Child een pauze terwijl de meiden aan hun solo-carrières werken. Beyoncé’s acteert in Austin Powers 3: Goldmember. Haar eerst solo-single ‘Work It Out’ komt van de soundtrack van die film, net als ‘Hey, Goldmember’.

Soloplaat
Het soloalbum van Beyoncé ligt in juli 2003 in de Nederlandse platenwinkels. Het draagt de titel Dangerously In Love en bevat gastbijdragen van o.a. Jay-Z, Luther Vandross, Missy Elliott, Sean Paul en Big Boi van Outkast. Met Luther Vandross heeft Beyoncé het duet 'Closer I Get To You' opgenomen. Later beginnen de opnames voor haar volgende film: The Fighting Temptations. Verder gaan er geruchten dat Beyonce gaat trouwen met haar beroemde vriend Jay-Z. Ook kan ze terugkijken

Discografie
Dangerously In Love (2003)


 

Terug naar Hoofdindex