Ashanti

Ashanti S. Douglas werd geboren op 13 november 1980 in New York. Ze groeide op in een muzikale familie, haar moeder was namelijk danslerares en haar vader zanger. Op haar zesde jaar zong ze al in een gospelkoor en toen ze wat ouder werd, speelde ze zelf in de Disney musical Polly. Dat Ashanti beroemd wilde worden wist ze al op jonge leeftijd, ze deed vanaf 1994 al mee aan talentenjachten. Toen Ashanti door Irv Gotti werd gevraagd om bij het Murder Inc. label te komen twijfelde ze geen moment, deze beslising heeft Ashanti veel succes gebracht.

Platina tijden
Ashanti heeft een turbulente tijd achter de rug. Haar populariteit nam vorig jaar enorme proporties aan, dit kwam dankzij haar track “Foolish” waarmee ze wekenlang op één stond in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Haar bekendheid kreeg ze vooral na de hit ‘Always on time’, samen met Ja Rule. Haar eerste album heeft alleen in Amerika al meer dan 2 miljoen stuks verkocht. Maar liefst 3 platina plakken en vele prijzen sleepte ze met het album binnen. Toch heeft de zangeres ook wel tegenslagen moeten verwerken , er ontstond vorig jaar namelijk een hele rel toen Ashanti de “Aretha Franklin Lady of Soul Award”in ontvangst nam. Critici vonden dat haar zangkwaliteiten niet voldoende waren voor zo’n prijs. Ashanti zegt echter alle nare praatjes van zich af te laten glijden, het hoort volgens haar gewoon bij het vak.

Samenwerking Ja
 Al snel na de release van Ashanti’s eerste album, begonnen de speculaties over een eventuele liefdesrelatie tussen Ashanti en Ja Rule. Ze werden overal samen gespot. Zelf zegt ze dat Ja Rule als een broer voor haar is en dat hij haar als geen ander aanvult op muzikaal gebied.

Ashanti’s veelzijdigheid
Begin dit jaar liet ashanti zien dat ze behalve kan zingen ook nog eens kan acteren. Ze maakte namelijk haar acteerdebuut in de tv serie Buffy the Vampire Slayer. Vanaf 5 juli ligt haar nieuwe album “Chapter 11” bij ons in de winkels. De eerste videoclip Rock Wit U is momenteel al op de muziekzenders te bewonderen en heeft alle ingredienten om een gigantische zomerhit te worden. Vier maanden heeft Ashanti hard aan dit album gewerkt, zelf hielp ze dit keer ook met de productie ervan en de tracks heeft ze op enkele nummers na zelf geschreven Velen beweren dat Ashanti’s stem nu een volwassenere klank heeft gekregen dit kun je terug horen op “Chapter 11”.

Discografie
Ashanti (2002)
7 Series Sampler: Ashanti (2003)
Chapter 2 (2003)
Ashanti's Christmas (2003)

 


 

Terug naar Hoofdindex