Anouk

De voorliefde die Anouk heeft voor stevig rockende bluesnummers, heeft ze waarschijnlijk geŽrfd van haar moeder, die in haar jonge dagen het mooie weer maakte als blueszangeres. Anouk groeit dus op met muziek en loopt als kleine meid een hele dag zelfbedachte liedjes te zingen. Als puber vindt ze in dat zingen zelfs een ideale uitlaatklep voor haar emoties. Het lijdt dan ook geen twijfel dat een leven in de muziek voor haar is voorbestemd. In 1993 staat ze voor het eerst op een podium als achtergrondzangeres van de groep Shot Gun Wedding, maar ze ontgroeit die groep al snel omdat de ambities niet parallel lopen. In 1994 wordt ze toegelaten tot het conservatorium van Rotterdam en richt ze haar eigen groep op.
Haar grote doorbraak wordt ingeleid door een optreden dat ze tijdens een festival geeft aan de zijde van Barry Hay, de zanger van Golden Earring. Hay is enorm onder de indruk van Anouks stem en haar uitstraling op het podium. Samen met zijn kornuit George Kooymans schrijft hij voor haar het nummer 'Mood Indigo', dat Anouk haar eerste airplay bezorgt. Het nummer wordt vaak op de Nederlandse radiozenders gedraaid en trekt de aandacht van platenfirma Dino Music. Anouk tourt intussen als voorprogramma van Golden Earring en 'Nobody's Wife', een publieksfavoriet, wordt als single een radiosucces. Kort daarop brengt ze bij Dino Music haar debuut 'Together Alone' uit. De single 'Nobody's Wife' is intussen een internationale hit en in Nederland zelfs goed voor platina. Een gedroomde gangmaker dus voor het album, dat in het thuisland vier keer met platina bekroond wordt en ook in BelgiŽ en een aantal andere Europese landen langdurig de albumlijsten aanvoert. Logisch, want ook de singles 'Sacrifice' en 'It's So Hard' doen het erg goed.
De laatst overgebleven sceptici die Anouk ondanks een stevige podiumrepresentatie en het enorme succes van 'Together Alone' als een fenomeen van voorbijgaande aard blijven bestempelen, worden in 1999 meedogenloos de mond gesnoerd met 'Urban Solitude', de plaat van de bevestiging en een tweede belangrijke stap in een ongetwijfeld mooie en lange carriŤre.