Anastacia (USA)       

Ooit een blondine zo zwart en soulful weten klinken als Anastacia? Weinig kans toe als je 't mij vraagt. Met 'Not that Kind' profileerde ze zich alvast als muzikale erfgename van funky groottantes als Tina Turner en Chaka Khan, met de nodige gouden en platina platen als gevolg.
Anastacia is in Chicago geboren, maar groeit in New York op als dochter van een zanger en een Broadway-actrice. Met de showbizz in haar genen lijkt het weinig twijfel te lijden wat de kleine Anastacia wil worden als ze groot is. Op haar dertiende krijgt ze te horen dat ze de rest van haar leven met de ziekte van Crohn - een chronische aandoening aan de ingewanden - te kampen krijgt, maar ze is geenszins van zin om haar levensloop door haar gezondheid te laten bepalen. Ze vecht voor wat ze waard is en als danseres haalt ze de vaste crew van het MTV-programma 'Club MTV' en is ze wat later te zien in clips van femirappers Salt-N-Pepa.
Anastacia's grote kans komt er echter met de talentenjacht 'The Cut' op MTV, waar ze zich in de belangstelling van Michael Jackson danst en zingt. Michael is meer dan gecharmeerd en drukt de jonge belofte op het hart dat ze er kost wat kost voor moet gaan, want dat hij in haar dat vonkje ziet dat de groten van de rest van de mensheid onderscheidt. "De gesprekken met Michael Jackson en zijn steun en aanmoedigingen gaven me er het vertrouwen en het geloof in dat ik voorbestemd was voor een carrière in de showbizz", aldus Anastacia. Michael krijgt gelijk, want hij is niet de enige die Anastacia heeft opgemerkt. Het regent letterlijk aanbiedingen van platenfirma's. Anastacia kiest uiteindelijk voor Daylight, een tak van Sony Music, en daarvoor neemt ze in 2000 'Not that Kind' op. Sony test de waarde van de release eerst op de Europese markt, maar na meer dan vijf miljoen verkochte exemplaren is het snel duidelijk: ook Amerika moet er aan geloven!
Soul, passie, oprechtheid, karakter en schoonheid te over, wat een dame! Hier horen we zeker nog van.