Bella Hardy - With the dawn   (Waardering Muziekwereld)

Bella Hardy - With the dawn

“With The Dawn” is al Bella Hardy’s zevende soloplaat. Maar wel haar eerste sinds ze in 2014 werd uitgeroepen tot BBC Radio 2 Folk Singer Of The Year. En da’s een belangrijk gegeven, als je weet dat de liedjes erop werden opgehangen aan haar eigen ervaringen tijdens het meteen daaropvolgende jaar. Aan de aangename, maar vooral ook aan de minder aangename. Titels als “The Darkening Of The Day”, “You Don’t Have To Change (But You Have To Chose)”, “Another Whisky Song”, “Oh! My God! I Miss You” en andere spreken wat dat laatste betreft boekdelen.

In een productie van Ben Seal levert dat elf veritabele heerlijkheden van liedjes op. Liedjes, die op uitzonderlijk mooie wijze ergens ver boven de begane grond onvervaard over het slappe koord tussen folk, Americana, pop en rock glijden. Liedjes, die Hardy probleemloos richting wat meer erkenning bij een veel ruimer publiek zouden moeten kunnen catapulteren. Liedjes, waarin traditionele instrumenten als fiddle, banjo en piano ondersteuning vinden bij moderne elektronica zonder dat die storend gaat werken. En dan vergaten we bijna nog de steeds opnieuw op subtiele wijze de neus aan het venster stekende blazers.

Het liefst van al zouden wij hier gewoon geen eigen songfavorieten naar voren schuiven. “With The Dawn” is immers typisch zo’n plaat die je het best in haar geheel kan genieten. Maar als u toch zou aandringen, dan zouden wij met als kandidaten voor de titel van primus inter pares wellicht op de proppen komen met het samen met collega Cara Luft gepende “Time Wanders On”, met de zelfs in al zijn eenvoud groots uitvallende oorwurm “The Only Thing To Do” en het sombere, op een banjobijdrage van producer Seal leunende “First Light Of The Morning”.

Wat ons betreft echt een aanrader van formaat, dit “With The Dawn”!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 mei 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex