August Kann - How did all those people get into my room  (Waardering Muziekwereld)

August Kann - How did all those people get into my room

Reeds op zijn negende formeerde de Noorse singer-songwriter August Kann met wat vriendjes zijn eerste rockband. Een professioneel vervolg werd hieraan gegeven door zijn vocale jazzstudie aan de Norwegian Academy of Music. Naast zijn solocarrière speelde de zeventwintigjarige Kann de afgelopen jaren in de popband Kloversvingen, de improvisatieband Karwowski en de soul/funkband Freddie Panda.

Op zijn solodebuut How Did All These People Get Into My Room spelen muzikanten mee, die hij goed kent uit zijn studietijd op de Norwegian Academy of Music. Naast hemzelf op gitaar en zang, hoor je de fraaie samenzang van Thea Emilie Wang in You Don’t Need Me. Daarnaast werkten mee, Håkon Aase (viool en piano), Fredrik Karwowski en Jørgen Kasbo (elektrische gitaar), Bjørn-Even Verbeke (piano),  Martin Morland (bas) en Ivar Myrseth Asheim (drums). Allen zijn voltijds muzikanten, die spelen in bands als Fieh, Mathias Eick Quintet en Billy Meier. De reeds vrijgegeven single This Smells Like Paris laat meteen zonneklaar horen dat August de mosterd bij Paul Simon gehaald heeft in zijn Graceland en The Rhythm of the Saints periode. Paul Simon blijkt bij navraag zijn favoriete artiest te zijn. Verder rekent hij daar Nick Drake, Leonard Cohen, Bon Iver, Jack Johnson en Thomas Dybdahl toe.

Vooral in het titelnummer komt zijn heerlijk hese randje van zijn stem volledig tot zijn recht. De inkleuring is hier trouwens fraai, vooral de piano en viool. De poppy en folky songs geven pas hun volledige geheimen vrij na intensieve beluistering. Liedjes die over uiteenlopende onderwerpen gaan als hopeloze liefde, politiek en het wel en wee van het dagelijkse leven. Ze gaan zowel over hemzelf, als wel over observaties van anderen. Liedjes die door zijn voordracht de luisteraar weten te raken. Naast zijn zang, valt zijn uitstekende akoestische gitaarspel op.

Zoals eerder aangegeven had het album wat tijd bij mij nodig om al zijn geheimen prijs te geven. How Did All These People Get Into My Room is een overtuigend debuutalbum, volgens mij is singer-songwriter August Kann een blijvertje.

Recensent: Theo Volk (Blog Music That Needs Attention)

Deeplink: read:https://musicthatneedsattention.blogspot.com/2019/09/august-kann-how-did-all-these-people.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 oktober 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex