Annie Keating - Make believing   (Waardering Muziekwereld) 9

Annie Keating - Make believing

We volgen haar nu al een tijdje, deze getalenteerde dame uit Brooklyn. De drie voorgangers ‘Belmont’ ’Water Tower View’ en ‘For Keeps’ genereerden in deze rubriek meer dan goedkeurend gemompel en dat is voor de nieuwste langspeler niet anders. Met het groeiende lijstje van singer/songwriters, waarmee Annie Keating het afgelopen decennium mee vergeleken wordt, gaan we u niet lastig vallen. Zoek en vindt haar oeuvre op CD Baby, Keating  brengt nog steeds alles in eigen beheer uit, en laat je eerlijk overtuigen door de muziek van een handvol langspelers met het onvermijdelijke besluit dat deze singer-songwriter helemaal niet uit de toon valt in dit imposante lijstje.  
Integendeel, ‘Make Believing’ bevestigt de klasse. Ene Lou componeerde met het desolate ‘Coney Island Baby’ ongetwijfeld één van de mooiste lovesongs die zich situeren op het schiereiland aan de Atlantisch  Oceaan. Met de opener ‘Coney Island’ voegt Keating daar een prachtig epos aan toe dat zich eveneens afspeelt op de door pret-en lunaparken en ander kermisvertier gedomineerde landstrook in het zuidelijk deel van haar thuishaven. 
“Coney Island on a weekend leaves me with a smile”. Een accuraat beschreven  rondleiding (uit een ver verleden?) op de tonen van de harmonica van Trina Hamlin. Alomtegenwoordig op deze romantisch getinte beschouwingen, evenals de viool van James Abrams. ‘I Want To Believe’ is een wat wrange oprisping, evenals  het door een banjo en tromroffels gedirigeerde ‘Sink Or Swim’,  terwijl ‘Just Up Ahead’ wat donkerder klinkt.
Ook in ‘Know How To Fall’ kleurt de baritongitaar van Chris Tarrow, al enige tijd haar compagnon de route, samen met de alomtegenwoordige harmonica het zwoele, poëtische parlando van Keating, enigszins vergelijkbaar met de verrichtingen van die andere diva Suzanne Vega.

Onbegrijpelijk dat deze dame tot dusver nog geen echt platencontract versierde. Wellicht is dat de enige manier om tegenwoordig je artistieke vrijheid en persoonlijkheid volledig te vrijwaren.  
 

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/annie-keating-make-believing

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 juli 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex