Anna Einarsson Ensemble - Life in pieces   (Waardering Muziekwereld) 9

Anna Einarsson Ensemble - Life in pieces

Anna Einarsson Ensemble is een nieuw collectief van in jazz- en folkmuziek geïnteresseerde muzikanten met hun roots in België en Zweden. Centrale figuur in dit kwartet is zangeres Anna Einarsson en de andere Zweden zijn contrabassist Svante Söderqvist en pianist Stefan Wingefors, terwijl de accordeon wordt bespeeld door de Belgische Anne Niepold.

De nu 41-jarige Anna Einarsson zong eerder bij een Zweedse groep die zich ‘Anagram’ noemde en waar ze drie albums mee heeft opgenomen. Haar voorliefde voor de jazzmuziek bracht haar terug naar dit naar haar vernoemde ensemble, waarmee een eerste studioalbum werd opgenomen onder de titel Life In Pieces.

De songteksten bij de elf tracks zijn intimistische mijmeringen over het leven en de beleving ervan door iemand die zich ongeveer midden in de duurperiode van het leven bevindt. Wij zijn nu niet meteen de grootste fans van dit soort experimentele jazzmuziek, dus vergt het voor ons wat meer moeite om het moois in dit volledig door Anna Einarsson gecomponeerde werkstuk te ontdekken.

De muzikaliteit in deze elf nummers is vrij experimenteel te noemen, wordt zeer sober door het ensemble gepresenteerd en blijft hoofdzakelijk beperkt tot de hierboven vermelde instrumenten piano, contrabas en accordeon. Daarenboven worden ook de zangpartijen van Anna Einarsson ingetogen en zeer ‘laid back’ gebracht.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/JULI1/CD45.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 27 augustus 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex