Amund Maarud & Lucky Lips - Perfect stranger  (Waardering Muziekwereld)

Amund Maarud & Lucdky Lips - Perfect stranger

Maarud is bekend als één van de beste bluesgitaristen in Noorwegen en toerde in binnen- en buitenland met verschillende bands. Zijn concerten worden omschreven als krachtige liveshow waarin verschillende elementen worden gecombineerd, van blues tot psychedelische rock.
Samen met zijn broer Henrik Maarud (drums) begon hij de band «MaarudKara» op zesjarige leeftijd. De band werd tweede in de Talentiaden (1997) op NRK en bracht het album First Blues het jaar daarop uit. In 2000 begon hij zijn solocarrière, gesteund door zijn band A.M. Band, nog steeds met zijn broer-drummer en met blues in hun repertoire. De band bracht twee albums uit Ripped, Stripped & Southern Fried (2003) en Commotion (2004), en werd genomineerd voor de Spellemannprisen 2003 in de categorie "Blues & Country" voor het debuutalbum Ripped, Stripped & Southern Fried.

Het nieuwe album Perfect Stranger wordt uitgebracht als "Amund Maarud & Lucky Lips" en lijkt in eerste instantie recht uit de Noorse Appalachen te komen. Nummers als Change Of Heart en Don't Tell Me How To Spend My Time hebben een lichte bluegrass-invloed. Pas na Perfect Stranger met het nummer Indian Butterfly kunnen we enige blues-invloed waarnemen al blijft de banjo van Even Reinsfelt Krogh als een rode draad door het album lopen. Een album dat werd uitgebracht op "Snaxville" waarvan Amund mede-eigenaar is.

 

Bron: www.rootsville.eu

Gepubliceerd op Muziekwereld: 3 januari 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex