Alice Dimicele - One with the tide (Waardering Muziekwereld) 8

Alice Dimicele - One with the tide

The news is out! Yup! Uw recensent kan een nominatie voor toetreding tot het genootschap der ia-ers op de buik schrijven. In tegenstelling tot het nobele ezel-soort, stoot hij zich net iets te vaak aan dezelfde steen. Visuele vooroordelen. Wederom genekt door een platenhoes. Een cover die - in de perceptie van uw penvriend - niet overeenstemt met de van het zilveren schijfje weerklinkende klanken … Vooringenomenheid. Nooit goed, maar soms slaat het als een sniper toe.
Excuses zijn hier op hun plaats … - ahum - …
Geachte mevrouw Dimicele, beste Alice, de eerlijkheid gebiedt me u te berichten dat het artwork van One With The Tide niet bepaald overeenstemt met de smaak van ondertekende. Wat gelukkig van uw muziek niet gezegd kan worden. Op dit vlak zit het wel snor. Vat het op als een compliment, zelfs dat verdraaide – ze zouden het moeten verbieden – (soms) overdadig aanwezige Hammond B3-orgel kan de pret niet drukken. Uw zeer gecontroleerde, warme, soulvolle stem daar draait het om. Meer nog: uw stemgeluid tilt de fundering, die de u omringende topmuzikanten legden, naar een hoger niveau. En, wederom
complimenteus bedoeld en zonder iets te willen insinueren, ook tekstueel vertoont u haargroei op de bovenlip. Lyrics waaraan duidelijk gesleuteld en gewerkt is. Wie houdt daar niet van? Uw dienaar in elk geval wel, al gaan ze in uw geval wel heel erg vaak over Greenpeace-gerelateerde issues. Uiteraard niks mis mee, maar laten we het erop houden dat u een donkergroene dame bent en dat uw recensent eerder tot de lichtgroene, mannelijke variant behoort. Vandaar dat het rechterwijsvingertje, en u zal u zich hierin niet gekrenkt of beledigd voelen, regelmatig de FFWD- en SKIP-toets opzoekt om bij nummers als Waiting en Imagine te belanden. Respectievelijk een zoetgevooisd liefdesliedje en een met verve gecoverde versie van het hitje van Lennon J. Ach Alice (we mogen elkaar ondertussen toch al tutoyeren? Niet? it’s the most wonderful time of the year, dus laten we een beetje lief zijn voor elkaar: je hebt het goed gedaan! Proficiat met je mooie plaatje vol sterke, geloofwaardige, evenredig hard naar soul als naar folk neigende nummers. Knap gedaan!

Auteur: Jan Coonen

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/alice-dimicele-one-with-the-tide

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 16 januari 2018

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex