Aaron English - American (fever) dream  (Waardering Muziekwereld) 8

Aaron English - American (fever) dream

Met zijn vier albums als soloartiest en met zijn naar hem vernoemde band is de uit Seattle, Washington afkomtige pianist Aaron English geen heel nieuwe naam meer in de wereld van de folk- en popmuziek. In 2012 haalde hij zelfs even de top van de Italiaanse hitparade met een op piano gebrachte medley van de ‘Beatles’-song Norwegian Wood en de ‘Led Zeppelin’-klassieker Kashmir.

Dit jaar zal hij vier maanden lang doorheen Europa touren om zijn nieuwste album American [Fever] Dream te promoten en elke maand lanceert hij een nieuwe single, vergezeld van een leuke video. Daarenboven heeft hij ook al een volgende plaat aangekondigd die tegen het einde van dit jaar zal gaan verschijnen. Aaron English verdient dus zeker de titel van ‘een bezige bij’.

Naast gelauwerd pianist is hij dan ook een actieve en talentvolle singer-songwriter, wat hij bewijst met de negen tracks die een plaatsje hebben gekregen op American [Fever] Dream. Openingstrack Believe is een melodieus en aanstekelijk nummer dat zich als een oorwurm in uw geheugen zal vastzetten. De piano is natuurlijk zeer centraal geplaatst in al deze songs, maar er werd door producer Geoff Stanfield ook een uitgebreide orkestratie rond verweven met vioolklanken van Joel Gamble en blazers (trompet, flugelhorn en saxofoon gespeeld door Chris Littlefield en Jon Ryser) en drums, bespeeld door David Revelli. Voor additioneel vocaal werk werd een beroep gedaan op enkele gastzangeressen. Zo zingt Xiren harmony vocals op het nummer Pale Saint, Leah Siegel op Sleight Of Heart en Kate Farrell op zowat alle andere tracks. Aaron English legt heel veel emoties in zijn zangpartijen en dat wordt vooral geaccentueerd in Doves, Peace, A Northern Sort Of Silence en onze favoriete tracks Pale Saint en The Name Of This Song Is A Secret. Andere leuke songs zijn het lichtjes theatrale Anthem (zie video) en vooral God Bless You And Your Man dat op een reggaemelodie wordt gebracht.

Aaron English is een muzikant die melodieën en songteksten op unieke wijze weet te verzoenen met melancholie en catchy muzikaliteit. Hij is een veelbelovend talent dat snel zou moeten worden ontdekt door de hedendaagse muziekindustrie.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/JUNI1/CD30.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 juli 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex