Yentl en de Boer - Preview 'De Plaat'

De Plaat is het debuutalbum van Amsterdams Kleinkunstfestival-winnaars Yentl en de Boer en staat vol met ontroerende en grappige Nederlandstalige liedjes, vaak met een onverwachte twist. Op de cd wordt het duo vergezeld door violisten van Het Metropole Orkest, een pianist, een bassist, een drummer, veel gitaren en een zingende zaag.

De Plaat is verkrijgbaar in iTunes en op zo’n beetje alle andere online muziekplatforms, maar het allertofst is ie als CD op USB-stick (inclusief gratis Yentl vs de Boer game). Verkrijgbaar via yentlendeboer.nl/muziek.

De Plaat is mogelijk gemaakt door crowd funding via Voordekunst.nl. Geldschieters kregen als tegenprestatie een speciaal voor hen geschreven liedje toegevoegd aan de USB-stick.

Yentl Schieman (1986) en Christine de Boer (1983) kennen elkaar van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Op 22 april 2013 won het duo met glans Het Concours om de Wim Sonneveldprijs door zowel de jury- als de publieksprijs voor hun programma De mens in het Amsterdamse DeLaMar Theater in de wacht te slepen.

De jury, bestaande uit Ruud Buurman (voorzitter), Ria Marks, Pieter van Empelen, Rieneke van Nunen, Anne van Rijn en Frank Noorland, prijst in haar rapport de groei die de cabaretières van de eerste rondes tot aan de finale hebben doorgemaakt. Uit het rapport: ‘Wat Yentl en De Boer doen kunnen ze heel goed. Ze experimenteren, zijn niet bang dat er iets mislukt.