Milk 2.0

Milk 2.0 - Artiest van de maand september op Muziekwereld

Milk 2.0 is een vervolg op de band MILK, waaraan we tussen 1999 en 2005 heel hard hebben gewerkt. Wij, Arthur Bont en Diana van Achterbergh, verzamelden een droomband om ons heen voor de muziek die we samen schreven. In samenwerking met Wisseloord Studio’s en hun platenlabel NWR maakten we een prachtplaat en vervolgens twee singles. We stonden op festivals, werden gedraaid op de radio en er werd een documentaire over ons uitgezonden in het Uur van de Wolf. Na enkele hectische jaren stopten we in 2005 met spelen. Het was tijd geworden onze eigen weg te gaan. Arthur als beroepsdrummer en slagwerker, Diana volledig buiten de muziek.

Jaren hadden we elkaar amper gezien of gesproken, totdat onze vriend en voormalig bandmanager Peter van Stijn er op slimme manier voor zorgde dat we elkaar ‘bij toeval’ troffen bij de optreden van Arthur in Utrecht. Er was weinig voor nodig om weer nieuwe plannen te maken. Dit keer zonder alle ‘poeha’ van de muziekindustrie, die achteraf toch ook zwaar op onze schouders had gedrukt. Geld verdienen was geen doel, hits scoren hoefde niet meer en Pinkpop evenmin. Alles zou nu gaan om de muziek maken die we mooi vinden, in eerste plaats voor ons zelf. Direct begonnen de ideeën weer te stromen. Een fijne club zeer getalenteerde vrienden vormde de nieuwe band, Studio Plug Unit deed ons een mooi aanbod.

Kortom, het album ‘Tales Of The Unknown’ van MILK 2.0 is grotendeels betaald met de liefde voor de muziek, van iedereen die er aan meewerkte. Ons nieuwe album komt voort uit het hart. Het is een verhaal geworden waarin we het onbekende hebben verkend. Een sprong in het diepe, waarvan we blij en trots zijn dat we hem hebben gewaagd.

Arthur Bont

Arthur is begonnen op drum, maar is later ook percussie gaan spelen. Al vanaf zijn 18de is hij fulltime muzikant. Zijn leerschool is voornamelijk de praktijk, en daar heeft hij buitensporig veel ervaring opgedaan. Hij speelde in ruim 30 landen op 3 continenten met artiesten als: Smoky Wilson, Mick Taylor, Byther Smith, Jan Akkerman, Hans Visser  en vele anderen. In vrijwel iedere muziekstijl is hij thuis van jazz, fusion, tot pop, rock en blues. Nu in 2014 komt hij weer met een cd met eigen werk. Het is een samenwerking met mensen waarmee hij de afgelopen jaren veel heeft gewerkt zoals Janos Koolen en Lucas Beukers, maar ook Diana van Achterbergh en Dirk Vermeij, zijn weer van de partij.

Diana van Achterbergh

Diana van Achterbergh is een gepassioneerd fotografe, die, gevormd door haar opleiding aan de kunstacademie in Utrecht, door haar muzikale activiteiten en haar pedagogische en commerciële werkzaamheden uiteindelijk heeft ontdekt, dat fotografie weliswaar haar ware levensvervulling is, maar dat dat niet wegneemt dat muziek ook heel belangrijk is voor haar. ‘Muziek is een kunstvorm die je samen met andere uit. Dat is het grote verschil met fotografie, dat doe je immers alleen’. Diana is als enige van de band MILK2.0 geen professionele muzikant, maar staat wel degelijk haar mannetje. ‘Ik prijs mij gelukkig met de muzikanten waarmee ik speel. Het is zalig om nog geen 2 woorden te vuil te hoeven maken en er wordt gelijk begrepen wat je bedoelt.’

Dick Vermeij

Dirk Vermeij speelde als kind piano, maar begon op zijn 14de ‘live’ te spelen als drummer, daarna ruilde hij zijn drumstel in voor een gitaar en begon ook liedjes te schrijven. Dirk heeft alles in de praktijk geleerd ‘the hard way’ zoals hij zelf zegt. Zijn muzikale oor bracht hem al snel op het spoor van het vak producer en ook dat heeft hij in de praktijk geleerd in één van de beste studio’s van Nederland, de Wisseloord Studio's. Inmiddels heeft hij in heel veel bands gespeeld en natuurlijk zijn eigen platen uitgebracht. (bijvoorbeeld; ‘I Travel Paris’ ‘Dandies’ ‘Romanza Brava’). Verder werkt hij als producer in zijn eigen studio ‘Voodoo Lounche’ en is hij verbonden aan Studio ‘Plug Unit’, waarvoor hij regelmatig wordt ingehuurd.

Janos Koolen

Janos is een fulltime muzikant uit Arnhem. Naast mandoline speelt hij ook elektrische en akoestische gitaar, banjo, toetsen en klarinet. Hij treedt veel op, met verschillende formaties, (o.a. bij Frédérique Spigt en Kaz Lux) maar geeft hij ook les en componeert. De theoretische kant van de muziek heeft hij uitgediept door het afronden van de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht in 2007.

Lucas Beukers

Lucas studeerde geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium en behaalde daar zijn DM diploma en vervolgde zijn opleiding bij Hein v.d. Geyn en Paul Godwaldt. Hij is als begeleider op podia, cd’s, radio en televisie te horen geweest in verschillende formaties en minstens zoveel genres (o.a. met Gé Reinders en de Nits). Als docent contrabas, basgitaar en bandcoach is Lucas verbonden aan Factorium en geeft les in Tilburg en Oisterwijk.

 

Recensie Muziekwereld

 

 

Terug naar de Hoofdindex