De op deze webpagina in korte karakteristieken besproken cd's zijn ter promotie beschikbaar gesteld door promotor PIAS

onder andere betreffende de labels GRAPPA, HUBRO en Frontiers

 

Kornstad + Kork - Live  (Waardering Muziekwereld) 8

Kornstad + Kork - Live

Live bevat zeven tracks/highlights van twee uitverkochte concerten van Hakon Kornstad, zijn ensemble (Lars Henrik Johansen, Sigbjorn Apeland, Per Zanussi en Oyvind Skarbo) en het Norwegian Radio Orchestra (Kringkastingsorkesteret aka KORK) en is het vervolg op het succesvolle album Tenor Battle, maar dan nu ‘with strings’! De tenorzanger en saxofonist Hakon Kornstad en dirigent Christian Eggen laveren met de vele muzikanten soepel tussen klassieke muziek, opera en jazz.

5033662045686 / Grappa / 2017

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door PIAS / 18-01-2018

 

 

Bjøro Håland – Tracks   (Waardering Muziekwereld) 7

Bjøro Håland - Tracks

De Noorse bariton-nestor Bjøro Håland is in Noorwegen een zeer bekende zanger. Zijn genre loopt al 50 jaar uiteen van ‘crooner-pop’ tot ‘roots-country’ en ook in Amerika is hij zeer geliefd. Hij nam in Nashville platen op met The Jordanaires (vocale begeleidingsgroep van Elvis) en deelde podia met onder andere Johnny Cash, Tom Jones, Ann Murray, Liza Minelli en Willy Nelson. Op Tracks hoor je een aantal nieuwe, bekende en minder bekende uitvoeringen van Håland samen met bekende Noorse muzikanten.

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door PIAS / 18-01-2018

7 033662 045709 / Grappa / 2017

 

 

Darling West - When I was asleep  (Waardering Muziekwereld) 9

Darling West - When I was asleep

Ze stonden in de countrycharts, werden al meer dan 30 miljoen keer via Spotify beluisterd, traden op met Sam Outlaw en Lucinda Williams en speelden op een aantal belangrijke festivals zoals SXSW (Austin), Folk Alliance (Kansas) en Americana Fest (Nashville). Ook op hun derde album While I Was Asleep hoor je weer hun zoete, zachte en lieve mix van Americana, country en folk met grijpende melodieën en harmonieën. Grote aanrader voor liefhebbers van country!

7 041881 389726 / Ja. Jansen Records / 2017

Website: http://darlingwest.no/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door PIAS / 10-01-2018

 

 

Radka Toneff & Steve Dobrogosz - Fairytales  (Waardering Muziekwereld) 9

Radka Toneff & Steve Dobrogosz - Fairytales

Reissue op SACD van deze oorspronkelijke LP-opname uit 1982 van de veel te jong in hetzelfde jaar overleden Noorse jazzzangeres Ellen Radka Toneff en de sublieme Amerikaanse pianist  Steve Dobrogosz, die sinds zijn verhuizing in 1978 naar Stockholm vast deel uitmaakt van de Scandinavische jazzscene. Fairytales is een uitstekend jazzalbum dat in geen enkele muziekcollectie van jazzliefhebbers mag ontbreken.

7033662095612 / Odin Records / 2017 (1982)

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door PIAS / 10-01-2018

 

 

 

FERD - Music without borders  (Waardering Muziekwereld) 9

FERD - Music without borders

De traditionele folkmuziek, afkomstig uit de vallei Setesdal in het zuiden van Noorwegen vormt de basis voor de muziek van het grootse project dat onder de noemer ‘Ferd’ werd opgezet door de Noorse producer Bjorn Ole Rasch. Hij nodigde 52 muzikanten uit 18 verschillende landen uit om 12 nummers op te nemen die zorgvuldig geselecteerd werden en het resultaat waren van een meer dan drie jaar durend research. Het uiteindelijke resultaat van al de inspanningen rond dit initieel wetenschappelijke muziekproject ‘Ferd’ is een uniek stukje muziek met vaak heel originele interpretaties van en variaties op stokoude traditionele Noorse volksliederen.

7033662073245 / Grappa Musikkforlag AS / Heilo / 2017

Website: http://www.grappa.no/no/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door PIAS / 10-01-2018

 

 

Egil Olsen - You and me against the world  (Waardering Muziekwereld) 8

Egil Olsen - You and me against the world

De Noorse muzikant/singer-songwiter Egil Olsen wordt in eigen land vaak vergeleken met Mark Oliver Everett oftewel Eels. Ook Olsen zingt over persoonlijke zaken, maar hij doet dat op positieve en opgewekte wijze. Hij torst geen buitengewone hoeveelheid sores met zich mee zoals zijn Amerikaanse evenknie. Olsen zingt over de liefde en daar treft hij de juiste mensen. De gebeurtenissen op het liefdespad inspireren hem om catchy, uptempo nummers te schrijven.

7 041881 312120 / Eigen Beheer / 2017

Website: http://www.egilolsen.com/

Dit album is ter promotie beschikbaar gesteld door PIAS / 10-01-2018

 

 

 

Terug naar Hoofdindex